Gripa in Romania: Creste numarul mortilor si imbolnavirilor. Masuri suplimentare in scoli si spitale

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 12:56
4862 citiri
Gripa in Romania: Creste numarul mortilor si imbolnavirilor. Masuri suplimentare in scoli si spitale
Foto: captura video

Noi focare de gripa apar in fiecare zi in judetele din Romania, joi fiind inregistrat si al treilea deces in urma imbolnavirii.

Victima este un barbat de 78 de ani din Pitesti, care suferea si de alte afectiuni medicale si nu era vaccinat antigripal, dupa cum a anuntat Directia de Sanatate Publica Arges.

Acesta a fost primul caz de deces din Arges, celelalte doua fiind inregistrate in Dambovita si Hunedoara.

Suntem in plin sezon de gripa: Care sunt simptomele si cum ne putem proteja

Intre timp, creste numarul imbolnavirilor in toata tara. Doar in ultimele 24 de ore au fost inregistrate doua focare de gripa in Buzau, unul la Scoala Generala nr. 7, unde doi copii au gripa, si celalalt, la Centrul Maternal, unde un copil internat aici, impreuna cu fratii si mama sa, a fost diagnosticat cu gripa, in ambele cazuri boala fiind confirmata in urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino din Capitala.

Centrul ramane inchis, vizitele sunt suspendate si nu se mai fac internari.

Totodata, la Spitalul judetean Buzau au ajuns alti patru copii, cu varste cuprinse intre 4 si 11 ani.

Si in Timis au fost inregistrate 3 noi cazuri, la doi copii si un adult. La nivelul judetului pana acum sunt 18 cazuri. Sefa Inspectoratului Scolar Timis, Aura Danielescu, a informat, joi, ca monitorizarea din scoli privind cazurile de gripa "indica un prescolar, doi elevi si niciun cadru didactic".

"La infectii respiratorii avem 152 de imbolnaviri in randul prescolarilor, 210 elevi si 10 cadre didactice", a afirmat Aura Danielescu, citata de Agerpres.

In Covasna, Directia de Sanatate Publica Covasna a luat decizia suspendarii cursurilor la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Sfantu Gheorghe si pentru miercuri, si pentru joi, dupa ce 25% din elevi au absentat la inceputul saptamanii, din cauza inmultirii cazurilor de viroze si gripa.

DSP Neamt a luat in evidenta 9 cazuri noi de gripa, ceea ce ridica la 20 numarul total de cazuri inregistrate in acest sezon. Doua dintre ultimele cazuri de gripa au fost inregistrate la grupa de varsta 15-49 ani, 3 cazuri la grupa de varsta 50-64 ani, iar 4 cazuri au fost confirmate la grupa de varsta peste 65 ani.

La Constanta, conducerea Spitalului de Boli Infectioase a decis sa limiteze accesul vizitatorilor, iar bolnavii sunt izolati pe tipuri de afectiuni.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infectioase Constanta, Stela Halichidis, masurile sunt luate in conditiile in care, in ultima perioada, au fost inregistrate peste 40 de cazuri de gripa. Pana acum, 41 de cazuri de gripa au fost confirmate dintr-un total de peste 100 de suspiciuni de astfel de cazuri inregistrate in judetul Constanta.

Cum combatem gripa in scoli: Triajul sa se faca si de catre profesori sau medicul de familie

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#gripa 2020 Romania bilant morti, #gripa 2020 Romania imbolnaviri, #cum ne ferim de gripa , #gripa