Corina Cretu: Am colegi homosexuali si nu sunt bolnavi

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 10:30
3571 citiri
Corina Cretu: Am colegi homosexuali si nu sunt bolnavi
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PSD, Corina Cretu, a afirmat ca a deranjat-o "foarte tare" descrierea senatorului PNL, Puiu Hasotti, care ii considera pe homosexuali niste "oameni bolnavi".

Vicepresedintele PSD precizeaza, la RFI Romania, ca are colegi homosexuali in Parlamentul European, "care nu sunt in nici un caz bolnavi". Cretu crede totusi ca dezbaterea este "prematura".

In opinia Corinei Cretu, "aceasta dezbatere intr-un anume fel vine prematur in societatea romaneasca. Cred ca trebuie sa ne ferim de epitete. Sa va spun sincer si eu eram destul de rigida in fata acestui subiect inainte sa merg la Bruxelles. Sigur ca acolo am descoperit ca lucrurile se vad cu totul altfel.

Am si colegi care nu sunt in nici un caz bolnavi, ci din contra. M-a deranjat foarte tare descrierea domnului Hasotti. Cred ca nu este normal sa etichetezi o minoritate intr-un fel ca acesta, dar asa cum spuneam, cred totusi ca pentru societatea romaneasca este prematur sa discutam".

Pe de alta parte, vicepresedintele PSD considera ca "dezbaterea trebuie sa porneasca nu numai fara prejudecati, dar si fara patimi si fara ambitii politice, pentru ca daca vrem sa satisfacem imensa majoritate a populatiei, stim exact cum gandesc romanii si atunci sigur ca le putem face pe plac. Pe de alta parte, trebuie sa admitem ca exista in lume o minoritate care asa functioneaza si care are dreptul la niste libertati, pe care le-au castigat in lume".

Intrebata daca ar accepta legalizarea mariajelor gay, Corina Cretu a raspuns: "Nu sunt neaparat favorabila, dar nu sunt nici impotriva. Eu, ca persoana cunoscand direct oameni care provin din aceasta minoritate, mi-am schimbat cu mult pozitia. Nu am devenit suta la suta fan al unei legi de acest gen, dar nu mai pot sa zic ca sunt impotriva".

Hasotti spune ca homosexualii sunt bolnavi: Accept cere sa fie sanctionat (Video)

Vicepresedintele PDL, Radu F. Alexandru, a declarat duminica in ceea ce priveste homosexualii ca in Romania dezbaterea trebuie facuta fara prejudecati, mentionand ca aceasta minoritate trebuie sa aiba libertate deplina in a-si organiza viata si sa se ajunga la "o normalizare deplina".

Citeste mai multe despre Cretu: Dezbaterea despre mariajul gay trebuie purtata fara prejudecati sau ambitii politice pe RFI Romania.

#Corina Cretu homosexuali, #homosexuali Parlamentul European, #Hasotti homosexuali , #homosexuali
Comentarii
Poza inca-sunt-om
inca-sunt-om
rank 5
Corina Cretu e naiva si mult mai ,,bolnava" decat ,,homosexualii"!