Parlamentul European, ingrijorat de opiniile lui Hasotti privind homosexualii

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 17:30
3257 citiri
Parlamentul European, ingrijorat de opiniile lui Hasotti privind homosexualii
Foto: Arhiva

Comitetului pentru Drepturile Femeii si Egalitatea de Gen a Parlamentului European se declara "extrem de ingrijorat" de declaratiile vicepresedintelui PNL Puiu Hasotti in legatura cu homosexualii. Europarlamentarii au sesizat si Consiliul pentru Combaterea Discriminarii din Romania.

"In calitatea sa de senator si fost ministru al Culturii, suntem extrem de ingrijorati ca declaratiile lui Puiu Hasotti ar putea fi nesanctionate si ar putea duce la o crestere a discriminarii si poate chiar la fapte de violenta impotriva lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor si transexualilor", se afirma intr-o adresa inaintata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) de catre Mikael Gustafsson, presedintele Comitetului pentru Drepturile Femeii si Egalitatea de Gen a Parlamentului European, citata de Digi 24.

Corina Cretu: Am colegi homosexuali si nu sunt bolnavi

Documentul este semnat de catre europarlamentari din majoritatea formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul European, adica membri ai grupului socialist, ai Grupului Verzilor - parte a Aliantei Liberale Europene, ai Partidului Popular European si ai Grupului Confederal al Stangii Unite / Stanga Verde Nordica.

"Fiind principalul organism in Romania responsabil cu sustinerea respectarii valorilor de respect pentru minoritati, drepturile omului si nediscriminare, inclusiv in contextul legii europene, speram ca CNCD isi va asuma investigarea acestor declaratii defaimatoare si chiar le sa raspunda public si ferm", subliniaza parlamentarii europeni.

Presedintele CNCD, Czaba Ladislau, a declarat ca sesizarea va fi discutata de Colegiul Director al consiliului in cursul acestei saptamani.

Hasotti: Homosexualii sunt oameni bolnavi, homosexualitatea nu e o stare fireasca (Video)

Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a declarat, pe 14 aprilie, ca "homosexualii sunt doar niste oameni bolnavi", in replica la intentia deputatului Remus Cernea de a reglementa parteneriatul civil intre persoane de acelasi sex.

"Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", a declarat senatorul PNL.

#Puiu Hasotti homosexuali, #Puiu Hasotti discriminare homosexuali, #Puiu Hasotti sesizare CNCD , #homosexuali
Comentarii
Poza inca-sunt-om
inca-sunt-om
rank 5
Homosexualii nu sunt discriminati in Romania,sunt considerati paria.