Barbatul care a incasat 35.000 de euro indemnizatie pentru copil e cercetat de Parchet

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 17:17
10358 citiri
Barbatul care a incasat 35.000 de euro indemnizatie pentru copil e cercetat de Parchet
Foto: Arhiva Ziare.com

Sibianul care a incasat o indemnizatie pentru cresterea copilului de 35.000 de euro este cercetat pentru evaziune fiscala, in calitate de administrator al unei firme.

"E un dosar care a fost la noi in lucru. Un coleg l-a inchis. Eu am apreciat ca solutia nu este cea potrivita si am dispus redeschiderea si instanta a confirmat solutia mea. Acum este in cercetari, urmeaza sa vedem, sa se faca ceea ce a dispus instanta. (...) Eu am apreciat ca nu s-au facut cercetarile complete cand s-a dat solutia aceea. (...)

Deocamdata nu are nicio calitate in dosar, nu este suspect sau inculpat in dosar, se fac cercetari raportat la evaziune fiscala cu privire la el, in calitate de administrator", a precizat prim-procurorul Ion Vestemean de la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu.

Intrebat daca sibianul respectiv a fost verificat doar dupa ce s-a aflat ca incaseaza o indemnizatie mare pentru cresterea copilului, procurorul Vestemean a spus raspuns afirmativ.

In 25 octombrie, Tribunalul Sibiu a admis cererea Parchetului si a decis redeschiderea urmaririi penale in acest caz, potrivit minutei deciziei judecatorilor sibieni. Initial, tatal care a incasat indemnizatia a fost verificat de inspectorii de la Finante.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat in luna mai ca, la acel moment, nu era doar o singura persoana, barbatul din Sibiu, care incasa lunar o indemnizatie de 35.000 de euro, ci mai multe si mai erau dosare care veneau in plata.

In urma cu un an, in octombrie 2016, tatal de la Sibiu, care este un om de afaceri, incasa cea mai mare indemnizatie pentru cresterea copilului, echivalentul in lei a 35.000 de euro, a declarat atunci directorul Agentiei Judetene de Prestatii Sociale, Ioan Bota.

Citeste si Indemnizatia pentru cresterea copilului, de 35.000 de euro, a fost recalculata la putin peste 1.000 de lei

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...