Boc se gandeste sa taie indemnizatia de crestere a copilului

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 19:51
9318 citiri
Boc se gandeste sa taie indemnizatia de crestere a copilului
Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc a anutat luni, de la tribuna Camerei Deputatilor, ca Guvernul va "regandi" indemnizatia de crestere a copilului, nu alocatia, pentru a reduce "generozitatea" unor astfel de plati.

"Aceasta reforma a asistentei sociale trebuie sa mearga mai departe si trebuie reevaluate si alte programe sociale. Trebuie regandita indemnizatia de crestere a copilului si reducerea generozitatii unor indemnizatii in ideea alinierii lor la standardele internationale, adica trebuie si Romania sa plateasca ceea ce isi permite si Europa sa plateasca", a declarat, in Parlament, seful Guvernului.

De la 1 iulie, indemnizatia de crestere a copilului nu mai reprezinta 85% din media veniturilor mamei pe ultimele 12 luni, aceasta fiind redusa cu 15%.

In acelasi context, premierul s-a referit luni si la introducerea unor sanctiuni in cazul in care autoritatile locale nu vor tine sub control cheltuielile cu spitalele preluate in administrare dupa descentralizare si vor inregistra in continuare arierate.

Premierul a fost invitat luni la Camera Deputatilor sa prezinte un raport privind primele 8 luni de activitate si cu privire la masurile socio-economice pe care urmeaza sa le ia in continuare, la solicitarea PNL.

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...
Comentarii
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Poza Cicero
Cicero
rank 5
Trebuie regandita indemnizatia de crestere a copilului si reducerea generozitatii unor indemnizatii in ideea alinierii lor la standardele internationale