Botis: Sustin reducerea concediului maternal si acordarea de cupoane de cresa (Video)

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 15:18
3067 citiri
Botis: Sustin reducerea concediului maternal si acordarea de cupoane de cresa (Video)
Foto:Realitatea TV

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, a anuntat ca sustine varianta in care mamele care se intorc la munca in al doilea an de dupa nasterea copilului vor primi o serie de stimulente din partea statului.

"Sunt variante cu care lucram in minister. Varianta pe care o sustin eu prevede reducerea perioadei de concediu de maternitate la 12 luni, acordarea unui cupon de 500 de lei in momentul revenirii la munca, apoi acordam stimulente lunare de 200 de lei pentru fiecare luna din al doilea an in care mamele revin la munca si completam cu cuponul de cresa", a spus Botis.

El a adaugat ca in anul al doilea, ramane la latitudinea mamelor cand se intorc.

Totodata, ministrul a precizat ca exista o strategie a Guvernului de a sprijini reintoarcerea mamelor la munca mai devreme. "Vrem sa venim cu masuri complementare, sa stimulam investitiile in cresa, iar in Legea Educatiei se prevede si introducerea cupoanelor de cresa", a declarat Botis.

Anterior, Ministerul Muncii fusese criticat de toti membrii coalitiei de guvernare, inclusiv de reprezentanti ai PD-L, pentru proiectul prin care concediul de maternitate era redus de la doi ani la un an. UDMR si UNPR au anuntat ca nu sustin aceasta masura.

"PD-L trebuia sa discute toate variantele in coalitie. Este periculos, daca nu gresit, sa discuti public fara sa fi tatonat in coalitie, pentru ca orice partid este tentat sa isi minimizeze costurile electorale", a comentat, marti, deputatul PD-L Raluca Turcan, declaratiile liderilor UDMR si UNPR care s-au delimitat de propunerea lansata luni de ministrul Muncii, Ioan Botis.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#indemnizatie mame, #lege concediu mame , #indemnizatie mame