Indemnizatia pentru cresterea copilului, de 35.000 de euro, a fost recalculata la putin peste 1.000 de lei UPDATE: Reactia parintelui

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 09:42
30349 citiri
Indemnizatia pentru cresterea copilului, de 35.000 de euro, a fost recalculata la putin peste 1.000 de lei UPDATE: Reactia parintelui
Foto: Arhiva Ziare.com

Cea mai mare indemnizatie de crestere a copilului din Romania, de 35.000 de euro, nu va mai fi platita, dupa ce ANAF a descoperit ca beneficiarul ei obtinuse venituri mult mai mici decat cele declarate.

Astfel, indemnizatia pe care a primit-o timp de 4 luni un barbat din judetul Sibiu a fost recalculata, iar acum acesta obtine putin peste o mie de lei si va trebui sa restituie banii pe care i-a luat in plus pana acum.

"Am primit de la ANAF o hartie prin care se precizeaza alte sume decat cele pe care le-am avut initial. In urma raportului, a fost efectuata recalcularea indemnizatiei. Nu este vorba despre o sistare a ei, ci de o recalculare", a declarat Ioan Bota, directorul Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Sibiu.

Surse oficiale au precizat pentru News.ro ca verificarile efectuate de ANAF au constatat ca sumele declarate de catre beneficiarul indemnizatiei erau mult mai mici decat veniturile. Cu toate acestea, veniturile fiind prevazute in declaratia de impunere de la ANAF, sibianul a platit circa 100.000 de euro impozit aferent veniturilor declarate.

Indemnizatia de crestere a copilului care i se cuvine barbatului in baza veniturilor din salarii pe care le-a obtinut depaseste cu putin minimul legal prevazut de 1.064 de lei.

Sibianul a incasat cele 35.000 de euro timp de patru luni, dar a primit deja acasa o decizie prin care i se comunica faptul ca va trebui sa restituie banii incasati in plus pana acum.

In paralel, sibianul a contestat in instanta raportul ANAF, iar daca acesta ramane definitiv, va incerca sa-si recupereze de la stat banii platiti cu titlu de impozit.

UPDATE: Intr-un drept la replica sosit pe adresa redactiei Ziare.com, sibianul Liciniu Lupu sustine ca toate declaratille sale pe venituri au fost redactate corect:

"Declaratiile mele de venituri pentru anii 2010-2015 au fost redactate de personal contabil de specialitate intr-un moment in care nu se punea problema ca indemnizatiile de crestere a copilului sa nu mai fie plafonate.

Toate declaratiile mele de venituri au fost conforme realitatii si mi-am achitat integral si la timp toate taxele si impozitele datorate statului roman. Acestea au reprezentat sume importante.

In baza acestor venituri fiscalizate, mi s-a stabilit indemnizatia. Fara sa doresc, in acest moment, sa ma refer la abuzuri ale ANAF, asa cum a facut-o in mod repetat noua conducere politica a tarii, numerosi oameni de afaceri si alte persoane avizate, precizez doar ca a crede ca eu am dat declaratii false, fara sa-mi reproseze cineva ceva si fara sa existe un dosar in acest sens, este un atentat la minima inteligenta a opiniei publice".

Amintim ca la inceputul lunii septembrie din 2016, cea mai mare indemnizatie de crestere a copilului din Romania, de 35.000 de euro, a fost suspendata temporar, pentru efectuarea unor verificari.

Citeste si Indemnizatia de 35.000 de euro pentru cresterea copilului a fost platita, desi ANAF nu a finalizat verificarile

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#indemnizatie copil 35000 euro, #indemnizatie copil control ANAF , #indemnizatie mame