Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea fi de maxim 800 lei

Marti, 11 Mai 2010, ora 14:10
8163 citiri
Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea fi de maxim 800 lei

Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea fi micsorata la 600 de lei, de la nivelul maxim din prezent de 4.000 de lei, urmand ca fiecare copil sa primeasca o alocatie pentru crestere in valoare de 200 de lei, au declarat pentru NewsIn surse din Ministerul Muncii.

"Dorim sa revenim la vechea lege si sa se renunte la facilitatea acordata in acest moment pentru cresterea copilului, respectiv acel cuantum de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei. Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea fi stabilita la 600 de lei, o decizie in acest sens urmand a fi luata miercuri in Guvern", au precizat surse oficiale din Ministerul Muncii.

Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi o suma fixa

Pe de alta parte insa, ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat marti ca nu s-a luat inca o decizie in ceea ce priveste reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului de la un plafon maxim de 4.000 de lei la 600 de lei si a precizat ca in acest moment se discuta mai multe variante.

"Sunt variante in discutie, nu s-a stabilit inca nimic. Nu avem inca o decizie in ceea ce priveste reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului", a raspuns Seitan dupa ce a fost intrebat daca s-a luat o decizie in ceea ce priveste plafonarea indemnizatiei la 600 de lei. Ministrul Muncii nu a respins insa varianta plafonarii indemnizatiei la 600 de lei.

Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi micsorata, deocamdata nefiind stabilit oficial cu cate procente va fi diminuata sau daca va fi impusa o suma fixa, a declarat marti pentru Realitatea FM consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass.

Potrivit consilierului, modul in care aceasta indemnizatie va fi micsorata urmeaza sa fie hotarat de Ministerul Muncii cat mai rapid, astfel incat sa intre in vigoare de la 1 iunie.

In prezent, potrivit legii, persoanele care in ultimul an anterior nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit beneficiaza de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, in luna martie, la nivelul intregii tari erau aproape 200.000 de persoane care beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#indemnizatie mame, #indemnizatie copil , #indemnizatie mame