Ziare.com

Indemnizatia pentru cresterea copilului va reveni la 85% din salariu, in toamna

Joi, 09 August 2012, ora 18:05

   

Indemnizatia pentru cresterea copilului va reveni la 85% din salariu, in toamna
Indemnizatia pentru cresterea copilului va reveni la nivelul anterior, de 85% din salariu, dupa ce legislatia care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala va fi modificata de catre Parlament, in sesiunea din toamna, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

"In legatura cu indemnizatia pentru mame, aceasta a intrat in acea conventie pe care am facut-o atunci cand am spus ca reintregim sumele care au fost taiate in 2010. Nu s-a facut inca deoarece a fost o conjunctura nefavorabila pentru mame: au fost aprobate acele taieri printr-un act normativ si pe acesta nu-l putem modifica decat in toamna, cand incepe sesiunea parlamentara", a afirmat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Propunerea de modificare se refera la majorarea cuantumului indemnizatiei de la 75% cat este in prezent la 85%, cu pastrarea pragurilor existente, respectiv nu mai mult de 3.400 lei - in cazul in care se opteaza pentru varianta de un an de concediu si nu mai mult de 1.200 lei in cazul variantei de doi ani de concediu.

Totodata, potrivit informatiilor transmise de MMFPS, mai este avuta in vedere si modificarea prevederilor referitoare la conditionarea mentinerii drepturilor de asistenta sociala, inclusiv a indemnizatiei pentru cresterea copilului, de plata impozitelor si taxelor locale.

Toate fondurile necesare platii indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului vor fi asigurate de catre bugetul de stat din fondurile special alocate Ministerului Muncii.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 8436 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asa tata ,

- dai tare cu pomana , ca banii se fac la xerox ca ponta doctoratu' !

 

Ba eu crez...

că e bine.Germania,mi se pare,acordă fiecărui nou nascut vreo 20 mii euro.In Spania doar 2-3 mii.

 
 

arestezi, judeci si confisti averile pedele. gata!

apoi se revine la o viata normala intr-o tara bogata... daca nu e vanduta pe nimic de securistii tradatori!

am putea face in loc de mistreti, safari cu pedelisti! 2.000 - 3.000 euro per exemplar normal si pana la 10.000 pe sefi, ministrese, etc cu tot cu placheta masinii!

Masura gresita total.

Cred ca se face o gresala,aici pdl a avut dreptate,cei care vor copii sa-i cresca din munca lor.Se perpetuiaza in randul unor paturi sociale procreerea de copii pe banda pentru banii de la stat.Cunosc cateva cazuri de oameni de altfel cu loc de munca ambii parinti(ce insumeaza ca salarii ~3500 ron/luna) dar care au in sange obiceiul de a sta cu mana intinsa de a cere de la oricine si mai ales de la stat pe care-l face raspunzator de cresterea copiilor lor.Au obiceiul sa spuna(nu sunt romi)eu am facut copii statul sa-mi dea cele necesare sa-i cresc.Acesta mentalitate este comunista nu are nimic a face cu societatea capitalista.

Nu e rau

pentru mamele cu venituri mari dar trebuie umblat si la cele care fac copii doar pentru a incasa doi ani de zile acea alocatie de 200 de lei.Sa se limiteze la doi copii;de la al treilea copil o mama care nu a contribuit cu nimic la sigurarile sociale sa nu mai aiba dreptul la acest sprijin.

 

Haules,baules

ci gurile nostre ce mai mananca?Asta ar fi discriminare,bre!Pai la noi,la patru ani,puradelul e deja la munca,la Londra sau la nemti,nu ca la romani care-i trimite pe la scoale!

@ Theofan.../ptr.hh..aorleu..madama=peshtoaiKKa

de la munca..cimpülui..agro-zoo-testiculare..
mey madamoo..sa-tzi faca copii tai.. : hic-hic-hic..
numai aia care nu mai au nevoie de ..ajutoare..deci
cei care merg la ..cershit..jula..sau ..dau la cap..
ca o sa dai in 2015..ceva banutzi in plus ptr.puradeii
noshtri..!!? Shteoar.föö tzinete de cuvintare..!!!?

copii reprezinta viitorul si siguranta lui!

astia zaharisiti in trecutul cu un singur carmaci atoate stiutor... insa pot fi chiar sterilizati ca sa-i impustui e docamdata interzis!

 

"copii reprezinta viitorul" adica copiii ..cu 3 de i ca nu'i vocativ

Asa'i minca'tzi'ash! Ca ... Kopiii or fi tem.beli ca tine ... sigurantza viitorului tau! Ii doare'n ko.or de sigurantza ta, sa vezi tu ce'o sa tzopaie ... Go West Young Man ... go West!

Un puradel

il intreaba pe tatal sau ce este democratia.Tatal incearca sa-i explice,ca pentru varsta lui.
-Uite praleo,democratia este cand luam alocatia lui frati-tu,a jutorul social,sprijinul pentru lemne,le cheltuim in doua zile si apoi mergem si luam ce e al altuia.
-Bine,bine,zice puradelul,dar ala de la care luam,nu zice nimic?
-Zice,dar ce zice el,e deja discriminare rasiala!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor