Indemnizatia pentru mame ar putea reveni la valoarea de 85% la sfarsitul anului

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 22:30

   

Revenirea indemnizatiei pentru mame la valoarea de 85% din salariu s-ar putea aplica de la finele acestui an, in functie de calculele care vor fi elaborate de specialisti, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu, dupa intalnirea cu membrii Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor.

"Indemnizatia pentru mame (majorarea acesteia - n.red.) este o optiune. Trebuie sa facem impreuna cu cei de la Ministerul Muncii, cu colegii nostri, o analiza si s-ar putea ca in cadrul resurselor bugetare disponibile in acest an sa se gaseasca sumele necesare, dar nu am acum reprezentarea exacta a necesarului de fond", a afirmat Georgescu.

Ministrul Finantelor a mentionat, totodata, ca in functie de calculele ce vor fi elaborare in perioada urmatoare revenirea la valoarea de 85% a indemnizatiei pentru mame s-ar putea aplica chiar si de la finele acestui an.

"Masura privind indemnizatia pentru mame s-ar putea aplica si de la finele acestui an, intr-o luna - doua, depinde de sume si in functie de calculele care vor fi elaborare de catre specialisti", a apreciat ministrul citat.

In prezent, parintii pot opta intre durata de un an a concediului maternal, cu indemnizatia intre 600 si 3.400 de lei si durata de doi ani a concediului, dar cu o indemnizatie plafonata la 1.200 de lei.


Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4549 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
paypal
rank 5
"ar putea"..,
Pana la alegeri multe promisiuni, bune intentii, se repara ce a stricat draconicul guvern Boc. Dupa alegeri ramane de vazut, important e sa voteze mult iubitii 7,4 milioane de romani. Romani care daca sunt saraci si ignoranti sunt usor de manipulat si intimidat. Vine baronul si ameninta ca-i taie ajutorul si omul voteaza cu cine trebuie. Dar saracii romani habar n-au ce averi de milioane de euroi au baronii ca Dragnea sau Nicolescu. Lor li se repeta zilnic ca Basescu e cel mai bogat om din tara fiindca a furat poporul.
ORD
rank 5
Ponta stie cu USL va trece in opozitie si de aceia lasa totul...
... pentru PDL, insa cu promisiunea de majorarea a cestui ajutor, spera sa obtina ceva voturi.

Prosteste si Ponta pe cine poate.
Pe tiganci nu poate caci ele sunt liber profesioniste, nu muncesc, deci slabe sperante de voturi.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor