Ziare.com

Indemnizatia pentru mame va creste pana la 85% din venitul mediu

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 19:56

   

Indemnizatia pentru mame va creste pana la 85% din venitul mediu
Indemnizatia pentru mame va creste pana la 85% din venituri, daca propunerea legislativa anuntata de ministrul Muncii, Mariana Campeanu, va fi aprobata in Parlament.

Potrivit proiectului, indemnizatia pentru cresterea copilului urmeaza sa revina la 85% din media veniturilor din ultimul an inaintea nasterii, fata de 75% cat este prezent, pentru ambele optiuni de concediu, de un an, respectiv doi, anunta Realitatea TV.

Plafoanele se vor mentine la nivelul actual: minimum 600 de lei si maximum 1.200, respectiv 3.400 de lei, in functie de cat sta acasa parintele.

Mariana Campeanu a anuntat, vineri, la o intalnire cu reprezentantii Asociatiei "Mame pentru mame", ca va inainta Parlamentului o serie de amendamente la OUG 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala.

Masura ar avantaja parintii cu venituri medii, in cazul carora suma reprezentand 85% din media veniturilor din ultimul an nu ar depasi plafoanele de 1.200, respectiv 3.400 de lei, fara a produce insa efecte pentru cei cu salarii mari.

O parte dintre acestia ar putea beneficia totusi de o alta propunere a Ministerului Muncii: extinderea dreptului la stimulentul de reinsertie, de 500 de lei, si la parintii care au optat pentru concediul de doi ani.

"In prezent, stimulentul este acordat numai parintilor care au optat pentru concediul de un an si care revin la locul de munca pana la implinirea de catre copil a acestei varste", potrivit MMFPS.

Ministrul Muncii a mai precizat ca va discuta cu patronatele si sindicatele si o masura de sprijinire a mamelor care se intorc la serviciu dupa ce implineste copilul un an, ce ar urma sa fie introdusa in Strategia de Crestere a Natalitatii.

"Este vorba despre introducerea unui program flexibil de lucru care sa permita alaptarea copilului pana la varsta de doi ani. In prezent, aceasta facilitate exista numai pentru mamele cu copii cu varsta pana la un an", a declarat vineri ministrul Mariana Campeanu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4100 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravos...

Tre sa mince ceva mai mult si copii Romanilor ...nu Doar ai securistilor si comuistilor...

 

Foarte bine!

Dar cum ramane cu alocatia de 200 de lei?Va mai fi acordata in continuare mamelor fara venituri,99% dintre acestea fiind dintr-o anumita etnie.Trebuie umblat si aici,doamna ministru!

Cata vreme nu sunt resurse bugetare pentru astfel de pomeni acestea

raman la stadiul de promisiuni electorale!
Totul pentru alegeri, indiferent daca e realist sau minciuna, propaganda sa fie!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor