Indemnizatiile pentru mame - nicio decizie noua in sedinta Coalitiei

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 12:21

   

Indemnizatiile pentru mame - nicio decizie noua in sedinta Coalitiei
Coalitia de guvernare nu a luat o decizie in privinta indemnizatiilor pentru mame in sedinta de luni dimineata, de la Palatul Victoria, sedinta la care a participat si presedintele Traian Basescu.

Sedinta coalitiei s-a incheiat in jurul orei 12.00, fara niciun rezultat. "Nu s-a finalizat discutia, mai sunt intalniri in grupurile parlamentare, astazi. Probabil dupa ora 13, la Parlament", a anuntat Gheorge Flutur. De rezultatele acestei reuniuni va depinde si varianta finala asupra careia se va opri Executivul. "Veti afla decizia finala in Guvern", a spus premierul Emil Boc.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomiteanu, si ministrul Muncii, Ioan Botis, urmeaza sa se intalneasca luni cu senatorii si deputatii UNPR, UDMR si ai minoritatilor nationale, la Palatul Parlamentului.

Primii invitati la discutii au fost cei de la UNPR. De la ora 14.00 incep discutiile celor doi ministri cu parlamentarii UDMR, iar de la ora 15.00 cu deputatii minoritatilor nationale.

De asemenea, la ora 18.00 este programata o intalnire similara cu parlamentarii PD-L, urmand ca decizia finala sa fie luata intr-o sedinta de Guvern ce va incepe la ora 19.00.Coalitia a hotarat duminica seara pastrarea concediului maternal la doi ani, dupa mai multe zile in care mass-media a criticat cu indarjire ideea unei posibile reduceri a perioadei in care mamicile stau acasa cu bebelusii.

Marul discordiei in coalitie a ramas insa valoarea indemnizatiei ce va fi acordata parintilor care raman in concediu maternal sau paternal. Astfel, UDMR sustine varianta unui concediu maternal de doi ani si desfiintarea indemnizatiei actuale de 85% din salariu, in favoarea unei sume fixe, in timp ce minoritatile propun extinderea concediului la 3 ani si o indemnizatie de 600 de lei.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3217 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
anemary
rank 1
SUNT PENTU CONCEDIU DE 3 ANI PENTRU CA DORESC O ROMANIE CU COPII SANATOSI EMOTIONAL FARA TULBURARI DE ATASAMENT SI FARA ALTE AFECTIUNI PSIHICE SI EMOTIONALE. PROBLEMA ESTE CA ACESTE LEGI SUNT FACUTE DE DECRETEI. DE ADULTI BOLNAVI DE CONCEDIUL DE 3 LUNI
aceasta va fi o decizie ff importanta din punctul meu de vedere si din aceasta decizie voi vedea daca politicienii nostri iubesc sau nu romania. dimineata am auzit pe un post de radio ca se reduce concediul maternal la un an. este strigator la cer. consider ca propunerea minoritatilor este cea mai buna. personal sunt impotriva creselor si gradinitelor cu program de 8 ore. mamele care doresc sa-si inceapa activitaea pot sa o faca si acum dupa 1 an. psihologii spun ca un an cu copilul este obligatoriu. mama poate sa-si inceapa activitatea dupa un an insa progresiv. nu de la inceput cu 8 ore pe zi. tot psihologii spun ca pentru copilul de trei ani este ffff obositor un program de 8 ore la gradinita si ca este strict necesar c copilul sa stea la gradinita doar 4 ore pentru socializare dupa care sa se intorca in mediul familial atat de familiar lui. polliticienii trebuie sa gaseasca o solutie care sa tina cont de ceea ce spun psihologii si pentru mamemele si copiii care nu-si permit bone sau care nu au bunicute. oricum memele care dorsec reincepere activitatii o pot face si acum chiar si a doua zi de l nastere dac vor si sanatatea le permite acest lucru. NU VREAU REDUCEREA CONCEDIULUI MATERNAL CI PRELUNGIREA LUI CU INCA UN AN PENTRU CA VREAU COPII SANATOSI EMOTIONAL.
luluc
rank 1
INAINTE SA COMENTEZI GANDESTE!!!!
SUNT TARE CURIOASA CUM O SA POTI CRESTE UN COPIL CU 600 DE LEI???? INAINTE NU SE STATEA DECAT 3 LUNI ACASA CU COPILUL SI VAD CA NU AVEM PROBLEME EMOTIONALE!!!!!!
dunarea
rank 5
nicio decizie noua in sedinta Coalitiei
daca le da la unguri autonomie si la UNPR inca un post de ministru imediat semneaza astia la orice ineptie
anemary
rank 1
daca nu am avea probleme emotionale .......atunci.....etc.luluc ceea ce spui este cea mai mare aberatiune pe care am auzit-o in ultimii 30 de ani de cand m-am nascut
daca nu am avea probleme emotionale spitalele de psihiatrie nu ar fi pline. daca nu am avea probleme emotionale cand te intorci in tara dupa un sejur de cateva zile in strainatate nu as avea impresia ca ma intorc intr-o mare inchisoare i intr-un mare spital de nebuni. daca nu am avea probleme emotionale nu am avea poliicieni corupti. daca nu am avea probleme emotionale nu am avea o rata a sinuciderilor atat de mare. daca nu am avea probleme emotionale............etc.
anemary
rank 1
nici cu salariul minim pe economie nu se poate crete un copil. dimpotriva. cu 600 lei/luna si concediu maternal de 3 ani este mai bine decat cu 670lei/luna si obligativitatea pltii cresei sau unei bone
luluc mai cred ca nu ai citit cu atentie copmentariul meu. cine doreste sa se intoarca la serviciu si acuma poate sa o faca imediat dupa nastere daca doreste. pe mine nu ma intereseaza atat de mult aspectul financiar. ceea ce pentru mine conteaza este ca mama sa fie protejata in perioada aceea de trei ani daca va fi trei ani concediul. in sensul ca ea sa aiba postul asigurat si sentimentul ca dupa acea perioada nu va fi o exclusa social ci se va putea intoarce inapoi la locul ei de munca unde va avea o perioada de 6 luni sa zicem sau un an in care se va connsidera perioada de acomodare si reintegrare socio- profesionala. asta conteaza. ca daca vorbim de aspectul financiar atunci putem spune ca un copil nu se creste nici cu 670 lei cat este salarul minim pe economie si cat are majoritatea femeilor romance integrate social. sa fim seriosi.
info
rank 5
Copilul trebuie crecsut de parinti, nu de stat
600 de lei este ajutorul (sau asigurarea) platita de stat pentru cresterea unui copil, o perioada limitata, bineinteles, care poate fi de 2 ani, 3 ani, poate chiar 4 ani. In situatia in care, evident, statul are cu ce, bugetele de sanatate functioneaza, ceea ce nu prea se intampla in societatea noastra evazionista de tip tiganesc. Este foarte neserioasa aceasta mentalitate ca statul trebuie sa creasca copilul pana la o anumita varsta. Copilul are o familie si familia trebuia sa asigure cresterea copilului. Absolut de acord cu asistenta (rezonabila a) statului, dar de aici si pana a avea pretentia ca statul sa iti dea TOTI banii necesari cresterii unui copil (ba chiar si mai mult daca s-ar putea) este cale lunga... Oare va iesi vreodata comunismul din noi? Nici statul comunist, cat era el de comunist, nu asigura banii cresterii unui copil timp de doi ani de zile.
anemary
rank 1
info
statul capitalist este obligat sa creeze cadrul unei bune cresteri a copilului. statul capitalist nu inseamna mutilarea urmasilor nostri asa cum a facut comunismul. capitalismul nu inseamna lipsa cadrului si legislatiei care sa protejeze familia, mama, copilul URMASII ACESTUI STAT. MAMA A COTIZAT DESTUL STATULUI ROMAN PENTRU CA ACESTA SA CREEZE SI SA IMPLEMENTEZE POLITICI CARE SA PLATEASCA CONCEDIUL MATERNAL AL MAMEI CU CEL PUTIN 85% DIN SALARIUL EI. NU ESTE INDEMNIZATIE PENTRU CRESTEREA COPILULUI ESTE SALARIUL MAMEI DE DREPT PE CARE EA IL AVEA INCA INAINTE DE A NASTE!!!!!!!!. CLAR!!!! STATUL CAPITALIST MORE FARA URMASI CARE SA-L DUCA MAI DEPARTE. ASA CA COPILUL NU ESTE DOAR AL PARINTILOR ESTE SI AL VIITORULUI ACESTEI OMENIRI!!!!!!!!
anemary
rank 1
info
STATUL ARE OBLIGATIA SA PLATEASCA MAMA NU ORICUM CI BINE PENTRU CRESTEREA COPILULUI ACESTUI STAT. NUMAI COMUNISMUL A MUTILAT COPILUL PRIN OBLIGATIVITATEA CRESEI. DIN PACATE ACESTE LEGI SUNT FACUTE DE NOI CEI MUTILATI DE COMUNISM. DE NOI CEI CARE AM FOST AGRESATI DE CATRE UN REGIM. SI LA RANDUL NOSTRU NI SE PARE POATE FIRESC SA MUTILAM VIITORUL ACESTEI NATII.ESTE STRIGATOR LA CER!@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
luluc
rank 1
daca vrem sa fim in UE ...
sunt foarte multe tari care nu acorda nici un ajutor de crestere a copilului. daca vrei copii iti iei in calcul ca nu primesti nici un ajutor de la stat. venitul pe care il primeste mama cat sta acasa este suportat de angajator. ne-am obisnuit sa muncim cat mai putin si sa ne intretina statul.
Cob
rank 5
Opinie !
Cine-i face sa si-i creasca !.
Corn cu lapte, mindemnizatie de cresterea copililuik, 2 ani concediu de natalitate....toate fac parte din PATRIMONIUL PROSTIEI unei tari cu statutul de STAT SOCIAL !..
Taranca e discriminata in acest mod.
anemary
rank 1
luluc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nu inseamna ca ceea ce exista in alte state este si bun. mereu statele oricum ar fi ele ar fi obligate sa-si ajusteze si sa-si imbunatateasca politicile. nu poti si nu ai voie ca atunci cand intocmesti si votezi o lege sa nu tii cont de factorii psihologici implicati sa nu faci studii pe care sa-ti fundamentezi si argumentezi legea. nu poti si nu ai dreptul ca atunci cand intocmesti o lege si cu atat mai mult una care vizeaza viitorul acestei tari in capital uman sa o creezi si sa o implementezi dupa bunul plac si luaind in considerare factorul buget. ESTE INADMISIBIL!!!!!!!
@LULUC PROBABIL CONCEDIUL NU ESTE PLATIT DE CATRE ANGAJATOR TOT PENTRU A PROTEJA FEMEIA INSARCINATA SI VIITOAREA MAMA SI COPILUL. LUCRU BUN DEALTFEL INTR-O ROMANIE POSTDECEMBRISTA. ASTA NU INSEAMNA CA POLITICA VIITOARE A STATULUI ROMAN SA AIBA IN VEDERE PROTECTIA MAMEI SI COPILULUI. SIGUR CA DA, SUNT DEACORD CU TINE CAND SPUI SAU SUGEREZI CA ANGAJATORUL TREBUIE RESPONSABILIZAT IN ACEASTA PRIVINTA. DAR ACEASTA OBLIGATIVITATE A ASUMARII RESPONSABILITATII NU EU O FAC CI TOT POLITICILE GUVERNAMENTALE TREBUIE SA O FACA. PE DE ALTA PARTE SA STII CA SI ANGAJATORII LA RANDUL LOR AU COTIZAT DESTUL CATRE STAT PENTRU CA ACESTA SA-SI ASUME IN EXCLUSIVITATE RASPUNDEREA. INSA STATUL NU ISI FACE DATORIA! SI NU-SI ASUMA IN NICI O PROBLEMA RESPONSABILITATEA! SI NOI TREBUIE SA-L OBLIGAM SA O FACA! nu neg faptul ca angajatorul nu trebuie sa-si plateasca fosta salariata pe spatele caruia a facut bani si s-a imbogatit. insa si angajatorul are dreptatea lui si spune ok eu am cotizat statului roman. sa o plateasca statul!. de aceeea aceasta reformare nu trebuie sa afecteze mama si copilul ci trebuie facuta reforma intregului model socio-economic fara ca aceasta reforma sa afecteze intr--un fel viitorii nostri urmasi pentru ca altminteri va afecta insusi viitorul lumii intregi. mama si copilul trebuie protejat orice sa-r intampla. acestia nici nu ar trebui stresati cu nimic pentru ca acestia sunt cei mai vulnerabili si cei care cel mai mult contribuie la binele (sau raul daca politica va fi de asa natura) rasei noastre umane si viitorul intregii planete.
tavi49
rank 5
DAR CINE TE IMPIEDICA SA STAI ?
Poti sa stai si pina la 7 ani ,sau pina il dai la facultate !
Dar de ce sa stai pe banii nostri ! Stai pe banii tai , pe banii sotului sau amantului, sau pe banii cui vrei tu ,dar nu pe bani publici!!
Nu te obliga nimeni sa faci copii, si nici pe mine sa nu ma oblige sa platesc pentru "placerile" altuia
anemary
rank 1
:)))))))) tavi49
ma faci sa rad. nu!!! mama nu sta pe bani publici cu copilul. mama sta pe banii ei ! pe banii pe care ea si numai ea din pacate i-a dat statului roman prin munca ei. si tot ce cere mama acum este ca acesti bani sa se intoarca inapoi la copil. copil care nu este al ei ea doar il creste si educa copilul este al societatii. da ai dreptate ceea ce se intampla acum nu este normal. deoarece mama si in special copilul trebuie sa beneficieze nu de banii mamei ci de banii intregii societati. pentru ca copilul nu este al mamei este al societatii si al viitorului. din pacate la ora actuala mama esste cea care il creste financiar in totalitate si de aceea cu atat mai mult statul are obligatia sa-i restituie banii cotizati atata timp cat trebuie si nu cat vrea statul.
anemary
rank 1
tavi49
TU STIAI CA MAMELE NEANGAJATE UN AN DE ZILE INAINTEA NASTERII COPILULUI NU BENEFICIAZA DE INDEMNIZATIE PE PERIOADA CRESTERII COPILULUI? CEEA CE ESTE O NEDREPTATE NU FATA DE MAME CI FATA DE COPILUL NASCUT DE CATRE MAMA NEANGAJATA. DEOARECE SE PRESUPUNE CA ACEA MAMA CARE IN ACEST MOMENT ESTE NEANGAJATA IN VIITOR EA VA FI ANGAJATA SI VA MUNCI. CEL PUTIN ASA CONSIDER CA AR TREBUI SA SE PUNA PROBLEMA. GANDESTETE NUMAI LA CATE FAMILII DE ROMI CARE TRAIESC SUB LIMITA SUBZISTENTEI EXISATA SI CARE SE PRESUPUNE CA AR TREBUI SA MUNCEASCA IN VIITOR DAR CARE IN ACEST MOMENT NU BENEFICIAZA DE INDEMNIZAIA DE CRESTERE A COPILULUI PENTRU CA NU SUNT ANGAJATI PARNTII. CATASTROFAL!!!!!!!!!!!!! SI NE MIRAM CA ACESTI OAMENI NU-SI TRIMIT COPII LA SCOALA! STRIGATOR LA CER!!!!!!! SUNT EXCLUSI SOCIAL! NU AR TREBUI SA NE MIRE NIMIC DIN PARTEA LOR.
DUTTY
rank 5
PAI DACA
Presedintele ne spune sa plecam din tara,probabil si mamele vor naste in strainatate?!?!??!?!?!!?
Atunci de ce ne mai trebuie lege !!!!!!!!!!!!
anemary
rank 1
luluc!!!!!!!!!
nu inseamna ca ceea ce exista in alte state este si bun. mereu statele oricum ar fi ele ar fi obligate sa-si ajusteze si sa-si imbunatateasca politicile. nu poti si nu ai voie ca atunci cand intocmesti si votezi o lege sa nu tii cont de factorii psihologici implicati sa nu faci studii pe care sa-ti fundamentezi si argumentezi legea. nu poti si nu ai dreptul ca atunci cand intocmesti o lege si cu atat mai mult una care vizeaza viitorul acestei tari in capital uman sa o creezi si sa o implementezi dupa bunul plac si luaind in considerare factorul buget. ESTE INADMISIBIL!!!!!!!
@LULUC PROBABIL CONCEDIUL NU ESTE PLATIT DE CATRE ANGAJATOR TOT PENTRU A PROTEJA FEMEIA INSARCINATA SI VIITOAREA MAMA SI COPILUL. LUCRU BUN DEALTFEL INTR-O ROMANIE POSTDECEMBRISTA. ASTA NU INSEAMNA CA POLITICA VIITOARE A STATULUI ROMAN SA AIBA IN VEDERE PROTECTIA MAMEI SI COPILULUI. SIGUR CA DA, SUNT DEACORD CU TINE CAND SPUI SAU SUGEREZI CA ANGAJATORUL TREBUIE RESPONSABILIZAT IN ACEASTA PRIVINTA. DAR ACEASTA OBLIGATIVITATE A ASUMARII RESPONSABILITATII NU EU O FAC CI TOT POLITICILE GUVERNAMENTALE TREBUIE SA O FACA. PE DE ALTA PARTE SA STII CA SI ANGAJATORII LA RANDUL LOR AU COTIZAT DESTUL CATRE STAT PENTRU CA ACESTA SA-SI ASUME IN EXCLUSIVITATE RASPUNDEREA. INSA STATUL NU ISI FACE DATORIA! SI NU-SI ASUMA IN NICI O PROBLEMA RESPONSABILITATEA! SI NOI TREBUIE SA-L OBLIGAM SA O FACA! nu neg faptul ca angajatorul nu trebuie sa-si plateasca fosta salariata pe spatele caruia a facut bani si s-a imbogatit. insa si angajatorul are dreptatea lui si spune ok eu am cotizat statului roman. sa o plateasca statul!. de aceeea aceasta reformare nu trebuie sa afecteze mama si copilul ci trebuie facuta reforma intregului model socio-economic fara ca aceasta reforma sa afecteze intr--un fel viitorii nostri urmasi pentru ca altminteri va afecta insusi viitorul lumii intregi. mama si copilul trebuie protejat orice sa-r intampla. acestia nici nu ar trebui stresati cu nimic pentru ca acestia sunt cei mai vulnerabili si cei care cel mai mult contribuie la binele (sau raul daca politica va fi de asa natura) rasei noastre umane si viitorul intregii planete.
Sisif
rank 1
N.emernicie? N.esimtire? D.ementa in forma galopanta?
Oare ce-o fi, ca nu ma duce mintea!

Economie, mare-economie la "DEFICITUL BUGETAR" al Flatulescului de, vezi Doamne, zero virgula zero-zero-zero-unu la suta din PIB, daca boc-ul isi "asuma"!

Ce isi "asuma" boc-ul?

Isi "asuma" ca bebelusii trebuie "de musai" sa se nasca super-meni si sa stea in picioare, sa vorbeasca si sa-si gaseasca de-o slujba la UN AN!

Si sa-si trimita mamele, LA MUNCA TO'ARASHI, la 12 luni de la nastere!

Cum se traduce "d.escreierat" din limba portocalie, pe romaneste, stie vreunul p-aci?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor