Infuriate de Ciolos, reprezentantele mamelor ameninta ca ies in strada (Video)

Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 07:44
3832 citiri
Infuriate de Ciolos, reprezentantele mamelor ameninta ca ies in strada (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, marti, ca ar putea amana punerea in aplicare a legii care elimina plafonul si aduce alte schimbari indemnizatiei acordate pentru cresterea copilului. In consecinta, Asociatia Mame pentru Mame a amenintat cu proteste de strada.

"Nu atacam la Curtea Constitutionala legea care majoreaza indemnizatiile pentru mame. Daca gasim surse financiare, ne-o asumam noi ca Guvern, dar o sa vedem la rectificare. Pana atunci, daca nu o sa gasim finantare, nu o aplicam", a spus Ciolos in cadrul unei intalniri cu jurnalistii, la Palatul Victoria.

Reprezentantii mass-media l-au intrebat cum va evita neaplicarea legii, iar premierul a mentionat forma juridica.

"Se poate proroga. Orice decizie se poate proroga asa cum, in fiecare an, sunt legi care sunt prorogate", a spus Dacian Ciolos, citat de Mediafax.

Indemnizatia pentru cresterea copilului se va da fara plafon si timp de 2 ani - Parlamentul a dat votul final

Indemnizatia pentru mame: Ciolos cauta o solutie, dar are in vedere si alte masuri

El a reiterat ideea ca bugetul de stat a fost aprobat de Parlament cu un anume nivel al deficitului, iar Guvernul nu va iesi din cadrul bugetar.

Ana Maita, membru fondator al Asociatiei Mame Pentru Mame, a declarat pentru RFI Romania ca vor avea loc proteste de strada daca legea nu intra in vigoare la 1 iulie.

"Nu e vorba despre o cheltuiala bugetara, ci despre o investitie in proiectul de tara sub aspectul cresterii natalitatii aflata, dupa cum stiti, in cadere libera in ultimii ani in Romania, mai ales in randul parintilor din clasa de mijloc a societatii", sustine Ana Maita.

Reprezentantul Asociatiei Mame pentru Mame nu intelege motivarea Guvernului: "Ne mira foarte tare ca motivul invocat de premier este legat de buget, avand in vedere ca, la consolidarea bugetului pe primele doua luni din 2016, s-a inregistrat un excedent de 800 de milioane de lei. Deci bani exista (...) Vorbim despre un gest de responsabilitate al guvernantilor nostri, care trebuie facut acum ca sa nu vedem o catastrofa socio-economica peste 25-30 de ani", afirma Ana Maita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proteste crestere indemnizatie mame, #Ciolos amana majorare indemnizatie mame , #indemnizatie mame