Ziare.com

Legalizarea "mamelor surogat" - o provocare adresata deopotriva dreptei si stangii

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 09:04

   

Legalizarea "mamelor surogat" - o provocare adresata deopotriva dreptei si stangii
Tehnicile noi de fertilizare se practica in Romania intr-o situatie de (i)legalitate incerta. Nu sunt explicit interzise, dar nici nu se pot desfasura liber din cauza unor numeroase implicatii juridice.

De fapt e vorba de mai multe subiecte diferite, caci intre tratamentele propriu-zise de infertilitate si practica mamelor surogat (sau gestatia in favoarea altuia) exista o mare diferenta din toate punctele de vedere, cu exceptia celui strict medical. Or, tocmai subiectul principal al legii propuse de deputata PD-L, Mihaela Sandru, este si cel mai controversat, scrie Deutsche Welle.

Gestatia in favoarea altei persoane este autorizata in Canada, cu exceptia Quebecului, in Marea Britanie, Olanda, Danemarca si, oarecum surprinzator, in Grecia si Ucraina. In Belgia, practica mamelor purtatoare este libera, desi nu este oficial acceptata, dar ea este explicit interzisa in Franta, Germania, Italia, Spania si Elvetia.

Citeste mai mult despre Legalizarea "mamelor surogat": o provocare adresata deopotriva dreptei si stingii pe Deutsche Welle.

Citeste mai multe despre mama surogat mama purtatoare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1119 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mame surogat in Ucraina

Cel mai simplu si mai apropiat este plecarea in tara vecina Ucraina. Legea permite si maternitatea surogat si ovocite donate. Si cel mai important e ca in cazul de maternitate surogat dupa nasterea bebelusului parintilor biologici i -se elibereaz─â certificatul de nastere roman in Consulatul Romaniei si ei se intorc acasa fara complicatii. Va spun din experienta proprie cu centrul Biotexcom. Din pacate din ce in ce mai multe doamne si domnisoare din diverse motive nu pot purta sarcina si sunt sigure ca nu vor mai fi mame. Din fericire medicina face minuni, si toate vor deveni mame, e necesar de putin efort si rabdare!!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor