Modificarea concediului post-natal introduce discriminari, a decis CNCD

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 22:43
3683 citiri
Modificarea concediului post-natal introduce discriminari, a decis CNCD

Presedintele PC Daniel Constantin a prezentat joi decizia CNCD in urma sesizarii depuse de partidul sau, prin care Consiliul transmite ca parintii ai caror copii au fost conceputi inainte de noua OUG beneficiaza de concediu maternal si indemnizatii pe vechile prevederi.

"CNCD ne transmite ca aceasta modificare a OUG incalca prevederile articolului 57, alineatul 2 din Codul Civil, conform caruia copilul conceput este considerat ca exista. Consiliul considera ca parintii ai caror copii au fost conceputi pana la data intrarii in vigoare a OUG 111/2010, adica 1 ianuarie 2011, ar trebui sa beneficieze de prevederile anterioare, respectiv de OUG 148/2005", a explicat Constantin.

"Modificarea actului normativ intervenit intre data conceperii copilului si data nasterii copilului incalca principiul egalitatii de tratament sub doua aspecte: sunt afectati parintii care si-au proiectat viitoarea situatie familiala sub incidenta unei legi care pana la data nasterii copilului a suferit modificari substantiale sub aspectul drepturilor acordate. In al doilea rand, apreciem ca modificarea intervenita afecteaza copii conceputi sub vechea legea dar nascuti sub incidenta modificarilor intervenite", a citat presedintele PC din decizia CNCD.

In acest context, Daniel Constantin a sustinut ca "toti copiii care sunt conceputi in luna decembrie si care se nasc in perioada 1 ianuarie 2011 pana la 1 octombrie 2011 trebuie sa beneficieze de prevederile vechii ordonante". El a anuntat si ca PC va sustine mamele care doresc sa atace in justitie noile reglementari.

"Cerem imediat Guvernului Boc sa modifice OUG sub aspectul intrarii in vigoare a acesteia, in conformitate cu Codul Civil", a conchis Constantin.

Premierul Emil Boc a anuntat pe 8 decembrie ca Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta prin care, din 2011, parintii pot opta intre un an de concediu maternal, cu o indemnizatie cuprinsa intre 600-3400 lei, plus prima de reintoarcere de 500 de lei care se acorda pe parcursul primului an de postnatal, sau pot alege doi ani concediu, cu o indemnizatie aflata intre 600-1200 lei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#indemnizatie mame CNDC, #discriminare mame Guvern Boc , #indemnizatie mame
Comentarii
Poza Georgica Boerica
Georgica Boerica
rank 3
Cine este cea mai O L IGOFRENA Femeie din Romania? Raspunsul se afla pe "sticla"......24/7.....ghiciti, ghiciti.....S-a infintat Clasamentul putregaiurilor din Romania.. Cine este "masculul o ligofren" pe primul loc?....se afla tot pe sticla 24/7..ghiciti