Ziare.com

Opinii: Romania lui Irod

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 10:34

   

Opinii: Romania lui Irod
In Romania, mamele cu copii nou-nascuti nu sunt o prioritate. Se pot spune multe despre moartea lenta la care suntem condamnati de casta politica a ex-activistilor PCR si ex-ofiterilor de Securitate. Eu va propun sa ne reamintim cateva date statistice.

In anul 1966, rata bruta a natalitatii in Romania era de 14,3%. Interzicerea avorturilor, in 1976, a determinat o crestere a natalitatii de pana la 27,4%. Dupa decembrie 1989, natalitatea a scazut la 10,4%, iar in 2000 chiar sub 10%.

In perioada 1985-1990 se nasteau in medie 360.000 copii pe an. In ultimul deceniu s-au nascut aproximativ 220.000 de copii pe an. In primavara anului 2010, mortalitatea infantila in Romania era de 9,2 la 1.000 de copii nou-nascuti, media de la nivelul Uniunii Europene fiind sub 5 la 1.000.

Conform studiilor de specialitate, in aproximativ 50 de ani, peste jumatate din populatia Romaniei va fi formata din pensionari, ca efect al procesului accelerat de imbatranire a populatiei.

Comisia Nationala pentru Populatie si Dezvoltare preciza in "Cartea Verde a Populatiei", publicata in 2006, ca "noile realitati economice si sociale din Romania postdecembrista si-au adus si ele contributia asupra evolutiei descendente si apoi mentinerii la un nivel scazut a natalitatii.

Scaderea nivelului de trai, somajul, incertitudinea si stresul sunt factori specifici perioadei de tranzitie. De asemenea, evolutiile recente ale natalitatii nu sunt straine de o percepere diferita a existentei care ajunge sa fie caracterizata de individualism si de societatea de consum."

In anul 2009, Comisia Prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice, infiintata la initiativa lui Traian Basescu, prezenta Raportul "Riscuri si inechitati sociale in Romania", in care se spune ca "25% dintre copiii din grupa de varsta de 0-15 ani traiau, in 2007, in gospodarii sarace, cea mai inalta rata de saracie in randul copiilor, comparativ cu cea estimata in celelalte tari din Uniunea Europeana. Scaderea dramatica a numarului de copii de dupa 1990 va continua si se va agrava in deceniile urmatoare."

Raportul comisiei avertiza si ca "reculul natalitatii si conservarea unui nivel scazut al acesteia isi vor arata cu forta efectele economice negative in deceniile viitoare prin accentuarea procesului de imbatranire demografica si deteriorarea raportului de dependenta economica".

Raportul extins al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice recunoaste ca "efectele introducerii concediului si indemnizatiei de crestere a copilului sunt extrem de semnificative. S-a inregistrat o crestere a numarului de nascuti la femeile salariate. Ea a fost moderata in anul 2003 - 5% si importanta in anii 2004 si 2005 - 10 si 13%.

Totusi, in conditiile veniturilor salariale scazute din Romania si unei alocatii de stat derizorii, diminuarea venitului mediu pe membru de familie dupa trecerea celor 24 de luni de indemnizatie relativ generoasa si deteriorarea standardului de viata al familiei au devenit realitati evidente pentru femeile salariate si efectul stimulativ al masurii s-a epuizat."

Comisia lui Basescu propunea ca solutie: "Prioritatile in distribuirea si redistribuirea veniturilor vor trebui mutate pe familiile cu copii". Intre timp, Basescu a uitat de aceasta solutie.

Fertilitatea in Romania este de 1,3 copii la o femeie. Stagnarea fertilitatii la acest nivel va provoca o diminuare drastica a populatiei cu varsta de munca, populatia de 20-64 ani, care va scadea la 9 milioane in anul 2050. Populatia inapta de munca, cu varsta peste 65 ani, va atinge cifra de 5 milioane in 2050.

Nu sunt adeptul teoriei conspiratiei, dar nu pot sa nu sesizez ca dupa decembrie 1989, casta politica a adoptat si implementat decizii absolut antinationale si necrestine.

Hotararea Guvernului Boc de a recalcula indemnizatia pentru concediul maternal, continua politica de sistematica degradare a fiintei nationale si de condamnare a noastra la un viitor de sclavi. In Romania lui Irod mamele cu copii nou-nascuti sunt doar o povara. Atat si nimic mai mult...

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3510 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Eu nu am facut copii in functie de alocatia pe care o da statul; poate la tzigani venitul lunar se calculeaza asa: nr. copii x alocatia = venit lunar

.

 

Pariez pe ce vrei , ca tu nici nu ai copii !

Citindu-ti citeva comentarii mi-am dat seama ca ai inclinatii nefiresti ! Altfel nu ai deborda asemenea aiureli. Ce vrei sa spui cu alocatia pontru copiii tigani ? Tu nu stii ca alocatia o primesc doar salariatii ? Si dupa cum probabil stii , astia nu prea presteaza.

cu ce sa mai cresti copiii azi? Udrinela, Boc, Eba, Boureanu, bercoviciu, Videanu, Blaga, prigoana si alti paraziti sociali pot sa faca multi copii ca doar fura bani de la stat cu sacul!!!!

preotul are dreptate: politicienii romani in frunte cu seful UTC Boc sunt cei mai mari infractori si gunoaie ale Romaniei...Niste viermi care s-au ingrasat si o duc bine-mersi pe spinarea poporului roman secatuit de bani, sanatate, fara speranta de viitor!!!

Pana la urma, in tara asta tot vom ajunge sa le mancam coliva hotilor.

Deocamdata sa le oferim doar salariul mediu pe economie drept salariu tuturor guvernantilor in frunte cu Basescu, Boc si tot Klanul Portokaliu.

mmmm!

Pot sa pariez ca esti pdl-ist/a si esti angajat/a sa raspuns astfel pe acest site.

am doi copii, asa sa stii; si tu sa nu mai faci pariuri ca le pierzi copilule

.

Articol bun

Autorul a observat ca ceva se intimpla in tara noastra. Pe linga distrugeri de tot felul,se incearca si distrugerea familiei,care de fapt este baza unei natiunii. Este bine ca a observat ca pe linga prostitutie si sex stradal,filme si povesti pe aceeasi tema, alta lovitura este crearea unor proiecte de legi care sa limiteze numarul copiilor. Deci in concluzie: sa aveti copii,atita timp cit mai este posibil. Situatia actuala depaseste cu mult scrierile lui George Orwell .

Cum ramane cu avorturile?

Articolul este foarte bun, insa nu vorbeste deloc despre principala cauza a scaderii demografice - numarul urias al avorturilor.

Una din primele masuri luate de cei care au organizat lovitura de stat din 1989 a fost "liberalizarea" avorturilor. De atunci si pana prin 2006-2007 conform datelor oficiale ale INS au avut loc vreo 7 milioane de avorturi. Un holocaust.

Cartea Verde a Populatiei ignora posibilitatea interzicerii avorturilor in afara cazurilor de urgenta medicala insa vorbeste de imigranti!

 

7 milioane sau 17 milioane de avorturi?

ne mai miram de ce ne merge cum ne merge...

Intrebari

Fiecare familie trebuie sa faca atatia copii cat poate intretine. Fiecare femeie este libera sa aleaga - intre a face sau nu, copii. Dar eu consider ca menirea unei femei este, in primul rand - aceea de a fi mama. Este o lege a firii, atunci cand zici - femeie - sa te gandesti la mama. Sigur, sunt si cazuri speciale (boala, dizabilitati fizice sau psihice), cand nu este posibil, sau chiar interzis sa faci copii.
O tanara familie trebuie ajutata de Stat, tinand cont ca acesti copii sunt poporul de maine, sunt cei care vor asigura pensiile - tinerilor de azi. Este la fel de adevarat ca multi fac copii - numai si numai pentru a primi alocatiile de la Stat, dar este tot atat de adevarat ca o etnie anume - n-o mai numesc - face cate 6-7 copii, pe cand un roman face cel mult doi. Si atunci, ne-ntrebam si intreb : ce fel de popor va avea Romania pest ani. Cum se va mai numi aceasta tara si ce limba va vorbi poporul ei ?! Vedeti, sunt intrebari la care cei care conduc ar trebui sa se gandeasca si, conform statutului lor, sa sii raspunda...
Se pare insa ca actualii guvernanti au o ura - nici macar ascunsa - fata de copii, batrani si chiar fata de tineri...De ce ? Nu stiu, dar si aceasta este o intrebare.

@boby23...doamna,aruncati o privire p-aici:

http://www.provita.ro/

Boby23, Spune-mi te rog cine este statul.

Spune-mi care este mecanismul prin care statul poate produce venituri suplimentare altfel decat sa ma taxeze pe mine, ca cetatean, suplimentar. Deci, implicit eu trebuie sa contribui intr-o anume masura la cresterea unor copii. As putea fi si eu intrebat daca sunt de acord? Pentru ca eu mi-am crescut copiii(si chiar am infiat unul) fara a cere statului UN LEU. In schimb, am luat lumea de-a lungul si de-a latul, am muncit pe branci si am crescut copiii demn, fara a sta cu mana intinsa la stat. Ca nu degeaba suntem cersetorii Europei. Sa tot faci asa, teoria chibritului cum ca statul trebuie si poate, si e obligat e la indemana oricui. Sa propui o solutie viabila este mult mai greu.

Natalitatea a devenit o problema , deoarece copiii sunt consumati la masa de seara !

Ca delicatesa .

poate nu am inteles eu metafora

dar suna grotesc.
mai degraba au devenit peste noapte instrument in mana politicienilor. cred ca exista si alte metode de promovare a natalitatii decat concediul post-natal de 2 ani. ce ziceti de siguranta zilei de maine, de evlavie si alte cateva maruntisuri din astea?

Parinte!

Si dumneata crezi ca statul face si creste copii? Unde ti-s principiile crestine? Asta le spui enoriasilor dumnitale?
Aminteste-ti porunca Domnului cand a alungat prima pereche de oameni din Rai:
Ea – sa faca copii si sa creasca, ca prin ei se mantuieste. In chinuri!
El – cu sudoare sa-si castige painea, pentru el, femeia si copiii lui.
Unde vezi statul in ecuatia asta cu 2 necunoscute? Ce inseamna stat si cum a aparut el? Cerceteaza pe la Judecatori si Regi in VT.

Ce-a mai rams in zilele noastre din porunca Domnului? Nimic! Barbatul vrea paine fara munca, sau cu munca cat mai putina, iar femeia nu mai vrea prunci, eventual unul, doi sa-i mosteneasca averea. Si daca se poate, sa-l faca fara dureri si sa-l creasca fara bataie de cap. O mama surogat sau statul sunt cele mai la indemana optiuni.
Ce pensii, indemnizatii, concedii, ajutoare, pomeni si alte alea primeau bunicele si stramoasele noastre de la Adam si Eva incoace? Faceau cate 10-15 copii, cati le dadea Dumnezeu, dupa cum scris e in Psalitire: "fericit cine-si va umple casa de copii...". Acu’ sunt fericiti daca au cel mult 2 copii si daca-i cresc din sudoarea altora...Nu ti se pare ca astia-s Irozii?
Nu mai cata in sus, mai bine cata in jos, acolo unde colcaie de pacate si vei gasi raspunsul....

 

O tara de prostituate !

Facem copii daca ne dati bani ! Si daca ii avem ii mutilam sa scoatem de la ei si ajutorul social pe care ni-l da Statul . Romania o tara de tigani de 2000 de ani !

 

eu inteleg ca te eneveaza comportamentul unor "oameni" care fac ce zici tu

dar ce ai cu restul?pai daca noi zicem asa,care pretindem ca ne dorim binele,ce pretentie mai avem de la altii,care nu ne prea plac?

nu este indicat ca domnu' preot sa fie "adeptul teoriei conspiratiei": pt ca este o alta religie.

dar daca tot suntem la ora de religie, sa ne amintim si cum ne-a spus XIsus dupa Hristos ca unde se aduna doi-trei in numele Lui, acolo va fi si El: adica a vru' sa spuna omu' ca se formeaza o supra-fiintza.

Daca intram la Parlament, sau la Guvern, simtzim un anume aer, o atmosfera, un nor: este Conspiratzia-Porcinilor. Nu exista in plan material, e o supra-fiintza. Orice nou venit este imediat inhatzat dintr-o inghitzitura.

De aceea-l tine Basescu aproape pe Aliodor cu flacara violet: acolo-i este crucea, acolo se-nchina Marinaru': cand jura pe Biblie si submineaza Legea: toti o fac: acte de satanism.

Dara daca, parinte, va acuza Basescu de comparatzia cu Irod (care a murit pestilentzial, mancat de viermi la maruntaie si ros pana la oase de paranoia) sa-i spunetzi ca v-ati gandit la o .... supra-fiintza.

Confutatis maledictis.... he-he-he...

 

raspunsul la situatia actuala este:

in ultimii 130 de ani singurul roman (cat de cat) cu putere reala de a conduce Romania a fost Ceausescu. Daca el la pregatirea lui si in conditiile istorice de atunci a facut ce a facut.... un roman cu ceva studii si drag de tara si popor ar face inzecit. Fara lovitura de stat sau razboi nu scapam, sa fie clar! Atunci cand niste ofiteri din armata si servicii secrete se vor hotara sa intre in istorie, atunci se deschide usa "tunelului". Pana atunci nu visati la luminite ca nu exista....

 

Fertilitatea in Romania este de 1,3 copii la o femeie...

Cam asa este peste tot in Europa, sintem si noi europeni la ceva.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor