Romania reala: Ruga bebelusilor, pentru concediul mamelor

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 21:25
981 citiri
Romania reala: Ruga bebelusilor, pentru concediul mamelor
Foto: Ziare.com / Stefan Popa

Copiii din comuna clujeana Floresti, alaturi de mamele lor, s-au rugat duminica pentru pastrarea neschimbata a perioadei concediului maternal si a valorii indemnizatiei pentru mame.

Comuna Floresti, una dintre cele mai mari localitati ale judetului Cluj, numara peste 15.000 de locuitori. In ultimii zece ani, s-au construit mai multe cartiere si ansambluri rezidentiale de blocuri, locuite in proportie de 80% de tineri casatoriti.

Cum era si firesc, au aparut foarte multi copii, iar ca urmare s-au ridicat scoli, gradinite si, de ce nu, biserici.

Trist, dar adevarat, dupa ce mamicile si taticii sunt nevoiti sa bata pe la usile tuturor creselor si gradinitelor, putine la numar, sa obtina un loc pentru copilasii lor, acum se confrunta cu o alta problema: reducerea concediului maternal si a indemnizatiei. In aceste conditii, multe femei se intreaba daca merita cumva sa mai faci copii, in Romania de astazi.

Duminica, 5 decembrie, copiii din Floresti s-au mobilizat cu mic cu mare si au mers la Biserica Ortodoxa Romana cu Hramul Tuturor Sfintilor sa se roage pentru mamele lor.

Asa se face ca la ora 10:30 biserica era arhiplina de mamici, bebelusi si copii.

Copiii au o imaginatie fantastica si o naivitate profunda. Ce gandesc copiii despre politica guvernului?

"Tu stii ca toate mamicile vor trebui sa mearga la serviciu..., eu si fratiorul meu cu cine vom sta..., tu nu intelegi ca situatia e grava", "Mami a zis ca ne ia bona", "Eu de asta am venit la biserica..., sa ma rog...", "Mami a zis ca acest guvern nu are suflet..., tu ce zici?", sunt cateva din declaratiile copiilor din Floresti, ce-i drept, romani fara drept de vot.

Duminica seara, membrii Coalitiei s-au reunit intr-o sedinta, pentru a stabili perioada concediului maternal si indemnizatia aferenta. Dupa lungi dezbateri ale politicienilor si cu ajutorul rugaciunilor copilasilor s-a dat verdictul: perioada concediului maternal ramane neschimbata.

Liderii coalitiei de guvernare au decis, luni, sa adopte o solutie de compromis. Astfel, mamele care iau in prezent indemnizatie o vor lua in continuare ca si pana acum, timp de doi ani, iar incepand din 2011, indemnizatia va fi acordata doar timp de un an.

Indemnizatiile pentru mame - nicio decizie noua in sedinta Coalitiei

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#concediu maternal, #indemnizatie mame, #decizie concediu mame, #decizie indemnizatie mame , #indemnizatie mame