Sulfina Barbu: Botis nu a fost mandatat sa diminueze concediul maternal

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 12:20
1590 citiri
Sulfina Barbu: Botis nu a fost mandatat sa diminueze concediul maternal
Foto: adevarul.ro

Presedinta organizatiei de femei a PD-L, Sulfina Barbu, a declarat ca nu este de acord cu injumatatirea concediului maternal, precizand ca "sustinerea natalitatii nu poate fi anulata pe niste calcule contabilicesti".

Ea spune ca ministrul Muncii Ioan Botis nu a fost mandatat de partid sa ia masura injumatatirii concediului pentru cresterea copilului, ci doar sa prezinte studiile de impact. In opinia sa aceasta masura nu are sanse sa fie luata.

"Vreau sa fac o corectie : domnul ministru (Ioan Botis - n.r.) a facut acest anunt si a spus ca este o propunere a Ministerului (Muncii - n.r.), am avut o prima discutie pe aceasta tema, ieri, in Biroul Permanent National. Nu l-a mandatat nimeni pe domnul ministru sa faca lucrul acesta. Mai mult, am stabilit sa ne intalnim cu domnul ministru si grupul parlamentar al PD-L din Camera si cel din Senat, sa ne explice, dar nu este nici o masura care sa fie agreata si nici o masura care va fi luata cu siguranta.

Eu am un alt punct de vedere si vreau sa vad argumentele domnului ministru. Nu a fost mandatat domnul ministru sa ia aceasta masura, ci a fost mandatat sa vina in fata grupurilor parlamentare si sa ne prezinte calculele si studiile de impact, pe care dumnealui le are", a declarat deputatul PD-L, Sulfina Barbu, la postul de radio RFI.

Ea spune ca nimeni nu a reusit sa o convinga ca "o politica publica de sustinere a natalitatii si de sustinere a familiilor, pentru a avea copii, avand in vedere ca si Romania are o problema majora cu imbatranirea populatiei nu poate fi anulata pe niste calcule contabilicesti".

Sulfina Barbu a declarat ca reducerea concediului maternal, la un an de zile, nu este o solutie viabila si nu crede ca o mama trebuie obligata sa revina la munca dupa 12 luni.

"O mama, nimeni nu poate sa spuna daca intrerupe de exemplu alaptarea la un an de zile sau la un an si doua luni, ca sa va dau un singur motiv. In al doilea rand, nu exista solutii alternative pentru mame, sa-si duca copilul de un an de zile, pentru a se intoarce in campul muncii. Daca este o varianta pe care si-o doreste mama respectiva, trebuie sa hotarasca impreuna cu familia ei. Eu cred ca nu trebuie obligata prin lege", conchide Sulfina Barbu.

Botis, mandatat sa injumatateasca durata concediului maternal

Precizarile sefei organizatiei de femei a PD-L, Sulfina Barbu, vin dupa ce colegul sau de partid, Cristian Boureanu a declarat, luni, ca Ioan Botis este sustinut de PD-L in decizia de reducere a concediului maternal. Boureanu a precizat ca mamele care se vor intoarce la munca, dupa 12 luni, vor primi in plus la salariu 500 lei net.

Borbely: UDMR nu este de acord cu injumatatirea concediului maternal

Alte doua colege deputate PD-L au fost de aceeasi parere.

"In masura in care statul ar fi capabil sa asigure locuri in crese, ar putea fi o solutie. Deocamdata nu cred ca e cazul pentru asa ceva si nu cred ca e o solutie", a declarat pentru Realitatea.net, deputata Mihaela Stoica.

"Sunt o sustinatoare a mamelor coroborand cu interesul de sustinere a natalitatii, consider ca nu trebuie sa se faca o asemenea reducere sau sa se ofere variante. Sunt femei care doresc sa se intoarca la munca si ele trebuie sprijinite, sunt de asemenea situatii in care statul poate stimula financiar mamele sa revina. Dar nu cred intr-o reducere pe toata linia", a comentat si deputatul PD-L Doinita Chircu.

Vicepresedintele executiv al UDMRL,aszlo Borbely a declarat, marti, ca Uniunea nu este de acord cu reducerea la jumatate a duratei concediului maternal si UDMR va solicita in coalitie, intr-o reuniune care va avea loc inaintea sedintei de Guvern, identificarea unor variante alternative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
#Sulfina Barbu PDL, #concediu maternal , #indemnizatie mame