Concluziile anchetei in cazul crimelor de la Onesti: Criminalul avea mai multe dosare penale pentru fapte cu violenta. Negociatoul nu a fost informat ca agresorul a sunat la 112

Joi, 11 Martie 2021, ora 18:19
3291 citiri
Concluziile anchetei in cazul crimelor de la Onesti: Criminalul avea mai multe dosare penale pentru fapte cu violenta. Negociatoul nu a fost informat ca agresorul a sunat la 112

Sefii Politiei Romane au anuntat, joi, ca au descoperit mai multe deficiente in interventia politistilor la cazul dublei crime de la Onesti. Negociatorul nu a fost informat ca agresorul a sunat la 112 si nu stia care sunt revendicarile acestuia, neputand astfel actiona corespunzator.

Adjunctul inspectorului general al Politiei Romane, chestor de politie Florentin Bracea, a afirmat, joi, imtr-o conferinta de aresa, ca s-au descoperitmai multe probleme dupa interventia de la Onesti.

"Ca o prima concluzie, in cadrul gestionarii sesizarii din data de 1 martie, politistii din Bacau nu au documentat corespunzator autorul cu privire la existenta antecedentelor penale (...) si amenintarile transmise anterior ", a afirmat Bracea.

"Din verificarile efectuate a reiesit faptul ca modul relationare intre factorii de decizie care au gestionat evenimentul a fost unul defectuos (...) negociatorul nu a fost informat cu privire la dialogul telefonic al autorului cu operatorul de la 11 si nu a cunoscut eventualele revendicari formulate de acesta", a adaugat adjunctul Politiei Romane.

Acesta a precizat ca politistii din Bacau aveau toate elementele unei interventii in forta. De asemenea, adjunctul Politiei Romane a precizat ca nu au fost respectate nici procedurile legale de anuntare a unui astfel de eveniment.

"Datele transmise catre IGPR au fost incoplet, eronate si transmise cu intarziere", au mai precizat oficialii Politiei Romane.

Acestia au explicat ca pe numele barbatului au fost deschise, de-a lungul timpului, mai multe dosare penale, inclusiv pentru fapte comise cu violenta, lucru care nu a fost transmis la Bucuresti.

Doi muncitori in varsta de 36 si 52 de ani care renovau un apartament in Onesti au fost ucisi in 1 martie de catre fostul proprietar, in varsta de 68 de ani, suparat ca fusese evacuat. Crimele aua avut loc dupa ce agresorul i-a sechestrat si legat pe cei doi, in balconul locuintei. Politia a deschis focul pentru a intra in apartament dupa ce negocierile dintre agresor si fortele de ordine au esuat, la capatul a mai bine de sase ore.

Conducerea Politiei Judetene Bacau si a Politiei Onesti a fost demisa si a fost sesizat Parchetul pentru neglijenta in serviciu. Agresorul - Gheorghe Morosan - avea asupra sa un cutit cu lama de 27 de centimetri, spray paralizant si 10 coliere autoblocante cu care apoi si-a imobilizat victimele. El a inceput sa loveasca victimele, cu cutitul, dupa ce unul dintre muncitori l-a lovit cu piciorul, conform procurorilor.

Tribunalul Bacau a admis in 8 martie cererea procurorilor si a dispus arestarea preventiva a lui Gheorghe Morosan, pentru infractiunea de omor calificat.

Potrivit Parchetului Tribunalului Bacau, in 1 martie, barbatul si sotia sa au plecat de acasa cu intentia de a se razbuna, dupa ce au fost anuntati ca in apartamentul din care fusesera evacuati in 2010 au loc lucrari de renovare.

Citeste si:
Zeci de tablouri furate din Belgia, găsite într-o locuință din București VIDEO
Zeci de tablouri furate din Belgia, găsite într-o locuință din București VIDEO
Nu mai puțin de 46 de tablouri furate în primăvară din Belgia au fost găsite de polițiști în urma unei percheziții într-o locuință din București. Investigatorii au pus în aplicare...
Traficant de droguri, arestat după o urmărire ca în filme. Fugarul a încercat să scape sărind de pe un acoperiș pe altul
Traficant de droguri, arestat după o urmărire ca în filme. Fugarul a încercat să scape sărind de pe un acoperiș pe altul
Un traficant de droguri, căutat pentru executarea unei pedepse de 10 ani și 10 luni de închisoare a fost prins în Sectorul 5 al Capitalei. Traficantul a încercat să fure alergând pe mai...
Sursa: NEWS.RO