Pretul gigacaloriei s-a dublat, in Constanta (Video)

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 21:12
2883 citiri
Pretul gigacaloriei s-a dublat, in Constanta (Video)

Pretul gigacaloriei s-a dublat in municipiul Constanta, printr-o hotarare luata in sedinta de Consiliu Local de vineri, cand au fost aprobate si ajutoarele pentru familiile nevoiase.

Potrivit hotararii, gigacaloria se scumpeste de la 170 de lei la 338 de lei.

Consilierii locali au aprobat si ajutoare pentru familiile nevoiase. Cei care au venituri de pana la 786 de lei pe membru de familie vor primi ajutoare de la autoritatile locale astfel incat sa plateasca acelasi pret ca anul trecut, dar trebuie insa sa se incadreze si in conditiile impuse de Guvern pentru acordarea de subventii.

De asemenea, vor primi subventii diferite, intre 10% si 35%, si cei cu venituri cuprinse intre 786 si 1000 de lei pe membru de familie. Persoanele singure cu venituri pana in 1.300 de lei vor primi subventii de 25%.

"Cei cu venituri intre zero si 786 de lei pe membru de familie, printr-un sfert sprijinul Guvernului si trei sferturi sprijinul primariei, vor plati la fel ca anul trecut. Am mai infiintat inca trei transe, intre 786 de lei, acolo de unde Guvernul spune ca incep bogatii, noi nu spunem la fel, si 840 de lei pe membru de familie, Primaria va subventiona 35% din factura, din aceasta factura mare, dubla.

Intre 840 si 900, Primaria va subventiona 25% din factura, iar intre 900 si 1.000 lei Primaria va subventiona 10% din factura. Pentru persoanele singure, pe care Guvernul le considera bogate, de la 1.082 de lei in sus si pana unde noi venim in completarea Guvernului ca sa plateasca la fel ca anul trecut, asadar, pentru cei care au peste 1.082 lei si pana in 1.300 lei, ca persoane singure, primaria subventioneaza 25% din factura", a declarat primarul Radu Mazare.

Edilul a mai spus ca apa calda nu se mai subventioneaza deloc, pentru ca legea nu mai permite acest lucru. Astfel, apa calda va costa 16 de lei metrul cub, in loc de opt.

"In acest sistem in care noi cheltuim toti banii pe care ii aveam pusi pentru subventie, cum am pus an de an in ultimii 10 ani, vor fi subventionate aproximativ 85.000 de persoane din orasul Constanta. Daca vom constata ca sunt mai putini, pentru ca in urma criteriilor Guvernului nu vor putea sa acceada la aceste ajutoare, fie ca au masina, scuter, combina sau bani in banca, atunci, de banii care raman disponibili, eu promit populatiei ca nu-i vom cheltui pe floricele sau pe altceva, ci vom veni si fie vom creste subventia acolo unde acordam doar 35%, 25%, fie vom creste plafonul", a mai spus Mazare.

Acesta le recomanda constantenilor sa-si retraga din banii pe care ii au in banci, daca au peste 3.000 de lei, si sa lase numai 2.999 de lei, iar restul sa-i tina "la buzunar", in conditiile in care unul dintre criteriile pentru acordarea de subventii la caldura este sa nu detina conturi bancare de peste 3.000 de lei.

"Sunt niste criterii pe care le-a impus Boc, sa traiasca cu cine l-a votat. Legea ne obliga sa verificam 60% din cereri, adica 50.000 de oameni. Nu stiu daca o sa putem, pentru ca nu avem angajati. O sa dau dispozitie sa ma conformez legii. Nu stiu cati vom reusi sa verificam, atentie, insa, ca vor fi unii verificati si daca vor fi descoperiti constituie fals in declaratii s.a.m.d., cu aspect penal, adica DNA-ul lui Basescu, sa ne traiasca cu cine l-a votat", a mai spus primarul.

Acesta a precizat ca el se incalzeste cu gaz, iar factura lunara depaseste o mie de euro.

In Constanta sunt circa 80.000 de apartamente racordate la sistemul de termoficare. Jumatate dintre cei care locuiesc in ele vor primi subventie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#pret gigacalorie, #dublare pret gigacalorie, #caldura Constana , #intretinere