Subventia la caldura eliminata prin Ordonanta de Urgenta - surse

Miercuri, 31 August 2011, ora 17:28
3003 citiri
Subventia la caldura eliminata prin Ordonanta de Urgenta - surse

Guvernul a aprobat, miercuri, o Ordonanta de Urgenta prin care se elimina subventia pentru incalzire.

Astfel, romanii care au un venit de cel putin 786 de lei pe membru de familie nu vor mai primi caldura subventionata de la stat, decat in proportie de 5%, urmand ca ajutoarele pentru caldura sa se duca doar la romanii foarte saraci. Daca venitul pe membru de familie este mai mic de 155 de lei, factura la incalzire va fi compensata de stat in proportie de 90%.

Cei care au in locuinta bunuri care le-ar putea aduce bani in plus, cum ar fi drujbe, copiatoare sau sisteme audio ce pot fi inchiriate, autoturism sau blanuri sau bijuterii scumpe, ar putea sa nu primeasca ajutoare de la stat, conform Realitatea TV.

Initiativa de a elimina subventia la caldura a fost aspru criticata de Opozitie, care o considera un atac la cetateni, a caror factura la incalzire va creste la iarna considerabil. Subventia statului pentru CET-uri era de aproape 50%, astfel ca facturile la intretinere vor creste.

"Ideea subventiilor la caldura a fost introdusa de Mugur Isarescu, 50% din pretul combustibilului era subventionat de la stat, evident de la Guvern. Ulterior, eu si Guvernul pe care l-am condus am lansat niste ajutoare suplimentare", a declarat, marti, Adrian Nastase, la Antena 3.

Nastase, despre eliminarea subventiei la caldura: O tema decisa undeva intre Irene si Elodia

Voinescu: Incompetenta din USL ii impiedica sa inteleaga diferenta dintre subventie si ajutor

"Eliminarea subventiilor de 45-50% genereaza o problema imensa atat pentru primarii, cat si pentru populatie. Acum, subventia de la stat dispare, iar pretul creste absolut pentru toata lumea", a adaugat fostul premier.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat luni ca retragerea subventiei este o decizie corecta, pentru ca opreste sistemul prin care "un somer este sprijinit de stat in exact aceeasi masura in care este sprijinit de stat si Dan Voiculescu".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#subventie caldura, #subventie caldura eliminata , #intretinere
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Ajutoare, ajutoare, ajutoare ... asa traiesc parazitii sociali !
Poza acinoI
acinoI
rank 5