Acum ca sunt vaccinuri, ministrul Sanatatii se lauda ca rata vaccinarii a crescut de 4 ori

Vineri, 04 August 2017, ora 14:39
2572 citiri
Acum ca sunt vaccinuri, ministrul Sanatatii se lauda ca rata vaccinarii a crescut de 4 ori

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat vineri, la inceputul sedintei de guvern, ca rata vaccinarii a crescut de patru ori in ultimele doua saptamani.

"Rezultatele campaniei sunt cuantificabile in niste cifre pe care ministrul Bodog le va prezenta in perioada urmatoare. Dupa parerea mea, sunt spectaculoase, dupa o saptamana", a sustinut premierul Mihai Tudose.

Ministrul Bodog a spus ca cifrele vor fi prezentate saptamana viitoare, insa in ultimele saptamani rata vaccinnarii a crescut de patru ori.

"In ultimele doua saptamani, rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori. Vom avea cifre absolute la inceputul saptamanii viitoare, cand toate datele vor fi descarcate in registru", a precizat Bodog.

Azi in sedinta de guvern trebuia sa se discute si Legea vaccinarii, insa a fost amanata pentru ca proiectul nu are inca toate avizele.

Amintim ca in Romania este epidemie de rujeola, parte din cauza refuzului parintilor de a-si vaccina copiii, parte din lipsa cronicizata de vaccinuri.

Ministerul Sanatatii arata, in raportul de saptamana trecuta privind vaccinarea, ca este necesara promovarea legii vaccinarii si reorganizarea intregului sistem de acordare a serviciilor medicale de vaccinare.

Acelasi raport arata ca "acoperirea vaccinala" a scazut continuu in ultimii 10 ani, iar rata deceselor provocate de rujeola este de 4 la o mie de cazuri, "mult peste cea cunoscuta in literatura de specialitate de 1-2 cazuri la o mie de copii".

Potrivit raportului facut public de MS, de la debutul epidemiei de rujeola, din februarie anul trecut si pana in prezent, s-au inregistrat 32 de decese in tara noastra.

Directorii executivi si adjuncti ai directiilor de sanatate publica din Caras Severin, Hunedoara, Neamt, Prahova si Ilfov au fost schimbati din functii, in urma unei analize privind implementarea campaniei nationala de vaccinare. Ceilalti directori de directii de sanatate publica din tara au primit avertismente scrise.

Citeste si Tudose, despre vaccinare: Cand un parinte isi condamna copilul la moarte, nu stiu in ce masura se mai poate vorbi despre drepturi parintesti

Citeste si:
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Ministrul Energiei Virgil Popescu a înştiinţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa luni, 27 iunie, la dezbaterea din plenul parlamentului a moţiunii simple...
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia filialei de la Sectorul 3, a anunțat luni, 27 iunie, actualul lider al partidului Nicolae Ciucă. Potrivit lui...