Ministrul Sanatatii: E inutila o dezbatere despre beneficiul vaccinarii. In democratie, minoritatea trebuie sa urmeze majoritatii

Miercuri, 04 Martie 2020, ora 14:15
6300 citiri
Ministrul Sanatatii: E inutila o dezbatere despre beneficiul vaccinarii. In democratie, minoritatea trebuie sa urmeze majoritatii
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Victor Costache a vorbit miercuri, in cea de-a treia audiere ca ministru propus pentru portofoliul Sanatatii, despre Legea Vaccinarii, care luni a primit avizul pozitiv in Comisia de Sanatate din Camera Deputatilor si saptamana viitoare urmeaza sa intre la votul final.

Deputatul USR Tudor Pop i-a cerut lui Costache sa mobilizeze institutiile din subordinea MS si sa organizeze campanii nationale de informare si explicare a Legii Vaccinarii si a impactului acesteia, asta pe langa informarea despre beneficiile vaccinarii.

"Vreau sa va asigur ca sustin demersul in ceea ce priveste vaccinarea, inteleg ca este demersul intregii Comisii de Sanatate. Si in acest context (al amenintarii epidemiei de coronavirus - n.red.) cred ca e inutila o dezbatere despre beneficiul vaccinarii, asteptam cu totii cu sufletul la gura aparitia unui vaccin pentru COVID-19.

Intreaga conducere din Ministerul Sanatatii sustine vaccinarea si la fel si populatia Romaniei. Am aici un sondaj IMAS si 77,4% din populatia Romaniei sustine acest lucru si traim intr-o democratie in care minoritatea trebuie sa urmeze majoritatii", a spus Victor Costache.

Deputatul USR a insistat ca problema de fond este neincrederea populatiei si ca s-a ajuns ca si parintii care isi vaccineaza copiii sa o faca cu inima stransa, neavand incredere in informatiile primite. "Aceasta legatura de incredere trebuie restabilita si asta o pot face doar institutiile abilitate ale statului", a spus Tudor Pop.

Ministrul Costache i-a raspuns ca, avand in vedere ca la Legea Vaccinarii s-a lucrat 5 ani, el are incredere ca "va fi intr-un final un succes".

Despre pozitia liberalilor fata de Legea Vaciinarii l-a intrebat si deputatul PSD Cristina Dinu, mai ales dupa ce Ludovic Orban a refuzat sa dea un raspuns clar daca parlamentarii PNL o vor vota sau nu in plenul de saptamana viitoare.

"Sustinem aceasta lege, e o lege de importanta vitala, mai ales ca este o lege care promoveaza foarte mult dialogul, promoveaza foarte mult comunicarea, e ca un fel de pace sociala care se vrea pe acest domeniu foarte important", i-a raspuns Costache.

Amintim ca Ludovic Orban a spus, luni, ca liberalii sunt de acord "in principiu" sa se gaseasca o formula de responsabilizare a parintilor in vederea vaccinarii copiilor, dar a evitat sa dea un raspuns clar cand a fost intrebat daca ar trebui sanctionati parintii care nu-si vaccineaza copiii.

"Asta este o chestiune care este in dezbaterea Camerei Deputatilor. Specialistii nostri isi exprima un punct de vedere in cursul acestei dezbateri, dupa care vom decide", a spus Orban.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Costache audiere Guvern Citu, #Victor Costache dezbatere beneficii vaccinare inutil , #Legea vaccinarii