Opinii: "Explozia populatiei", un mit mizerabil

Duminica, 08 August 2010, ora 22:10
9199 citiri
Opinii: "Explozia populatiei", un mit mizerabil
Foto: Times

Asa-numita "explozie a populatiei" mondiale sau "baby boom" e un mit mizerabil, menit sa schimbe opinia publica mondiala pentru justificarea genocidelor si al razboiului in general.

Pentru a demonstra matematic punctual meu de vedere, va rog sa observati ca cea mai densa populatie, pe km patrat, exista in India, in orasul Mumbai (Bombay).

Pe o suprafata totala de 638 km patrati traiesc aproape 13 milioane de oameni, rezultand o densitate a populatiei de vreo 20.000 de locuitori pe km patrat. (Ce imbulzeala!) Dar oamenii traiesc, muncesc, isi duc viata cum pot, in timp ce diferenta intre saraci si bogati e strigatoare la cer.

Populatia intregii lumi, in iulie 2010, era de 6.702.225.000 de suflete, crescand cu o rata de 1.000.000 pe luna.

Ca element de comparatie examinati Franta: are o populatie de 65.600.000 locuitori (iulie 2010) cu o suprafata totala de vreo 674.850 de km patrati, ceea ce ii confera o densitate a populatiei de numai 97 locuitori pe km patrat.

Daca, in mod abstract, vei considera transferul intregii populatii a lumii in Franta, nelasind nicaieri nici macar o persoana, densitatea populatiei, in Franta, ar ajunge la 9.930 persoane pe km patrat. Jumatate din densitatea populatiei in Mumbai!

O concluzie rationala ar fi ca sursa neajunsurilor lumii nu consta in numarul de oameni, ci, mai de graba, in felul in care se stratifica societatea, si in felul in care se distribuie toate resursele esentiale. Populatia producatoare de bunuri si servicii este intr-un process de declin, in timp ce populatia consumatoare creste enorm.

Darwinismul Malthusian explica, numai partial, aceste fenomene, din moment ce interventia guvernelor nu e luata in seama deloc.

Guvernele lumii impozeaza excesiv segmentele productive ale populatiei pentru a furniza asistenta sociala de subzistenta celor care nu fac nimic. Exista milioane de oameni dislocati, din regiuni agricole care ramin parasite, oamenii fiind atrasi spre marile centre urbane unde se obtin mai usor banii de asistenta sociala.

Adaugand la asta coruptia, lipsa de "bun simt economic" si dezastrele naturale, e usor de vazut de ce "specialistii" atribuie toate problemele lumii cresterii populatiei, cand, de fapt, solutia cea mai putin costisitoare ar fi schimbarea procesului de educatie a populatiei. Reinvigorarea maestriilor traditionale in agricultura, meserii, etc. poate reversa aceasta tendinta de rapida scufundare

economica.

Ca exemplu, luati India. Are o populatie de peste un milliard de locuitori, si pana acum 30 de ani suferea cumplit de lipsa de alimente, somaj, banditism si coruptie. Conservatorii din India (nu socialistii sau comunistii) au creat o miscare de renastere nationala numita "revolutia verde", prin care s-au pus bazele unei agriculturi intensive.

Taranii ("patelii") au primit imprumuturi avantajoase sa-si cumpere utilaje, seminte, ingrasaminte, etc. cu conditia sa nu-si paraseasca tinuturile rurale. Rezultatul a fost aproape un miracol. India a devenit o tara care exporta produse agricole pe scara larga, iar nivelul de trai al populatiei s-a ridicat in mod semnificativ. (In paranteza, India are, astazi, unul dintre cele mai avansate sisteme de educatie din lume.)

In ciuda faptului ca "expertii" preconizeaza implozia lumii sub greutatea unei populatii care nu mai poate fi suportata de resursele natural (Malthus?) totusi exista speranta unui viitor fara foame, razboaie sau boli.

Acest fapt e demonstrat de multe alte exemple similare unde oamenii isi aplica forta de gandire si de munca in directii coincidentale cu Mama Natura, fara aroganta, desi e mai usor sa-ti ucizi vecinul sa iei blidul lui cu fasole...

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#explozie populatie Pamant, #densitate populatie Pamant , #locuitori