Opinii: "Explozia populatiei", un mit mizerabil

Duminica, 08 August 2010, ora 22:10
8422 citiri
Opinii: "Explozia populatiei", un mit mizerabil

Asa-numita "explozie a populatiei" mondiale sau "baby boom" e un mit mizerabil, menit sa schimbe opinia publica mondiala pentru justificarea genocidelor si al razboiului in general.

Pentru a demonstra matematic punctual meu de vedere, va rog sa observati ca cea mai densa populatie, pe km patrat, exista in India, in orasul Mumbai (Bombay).

Pe o suprafata totala de 638 km patrati traiesc aproape 13 milioane de oameni, rezultand o densitate a populatiei de vreo 20.000 de locuitori pe km patrat. (Ce imbulzeala!) Dar oamenii traiesc, muncesc, isi duc viata cum pot, in timp ce diferenta intre saraci si bogati e strigatoare la cer.

Populatia intregii lumi, in iulie 2010, era de 6.702.225.000 de suflete, crescand cu o rata de 1.000.000 pe luna.

Ca element de comparatie examinati Franta: are o populatie de 65.600.000 locuitori (iulie 2010) cu o suprafata totala de vreo 674.850 de km patrati, ceea ce ii confera o densitate a populatiei de numai 97 locuitori pe km patrat.

Daca, in mod abstract, vei considera transferul intregii populatii a lumii in Franta, nelasind nicaieri nici macar o persoana, densitatea populatiei, in Franta, ar ajunge la 9.930 persoane pe km patrat. Jumatate din densitatea populatiei in Mumbai!

O concluzie rationala ar fi ca sursa neajunsurilor lumii nu consta in numarul de oameni, ci, mai de graba, in felul in care se stratifica societatea, si in felul in care se distribuie toate resursele esentiale. Populatia producatoare de bunuri si servicii este intr-un process de declin, in timp ce populatia consumatoare creste enorm.

Darwinismul Malthusian explica, numai partial, aceste fenomene, din moment ce interventia guvernelor nu e luata in seama deloc.

Guvernele lumii impozeaza excesiv segmentele productive ale populatiei pentru a furniza asistenta sociala de subzistenta celor care nu fac nimic. Exista milioane de oameni dislocati, din regiuni agricole care ramin parasite, oamenii fiind atrasi spre marile centre urbane unde se obtin mai usor banii de asistenta sociala.

Adaugand la asta coruptia, lipsa de "bun simt economic" si dezastrele naturale, e usor de vazut de ce "specialistii" atribuie toate problemele lumii cresterii populatiei, cand, de fapt, solutia cea mai putin costisitoare ar fi schimbarea procesului de educatie a populatiei. Reinvigorarea maestriilor traditionale in agricultura, meserii, etc. poate reversa aceasta tendinta de rapida scufundare

economica.

Ca exemplu, luati India. Are o populatie de peste un milliard de locuitori, si pana acum 30 de ani suferea cumplit de lipsa de alimente, somaj, banditism si coruptie. Conservatorii din India (nu socialistii sau comunistii) au creat o miscare de renastere nationala numita "revolutia verde", prin care s-au pus bazele unei agriculturi intensive.

Taranii ("patelii") au primit imprumuturi avantajoase sa-si cumpere utilaje, seminte, ingrasaminte, etc. cu conditia sa nu-si paraseasca tinuturile rurale. Rezultatul a fost aproape un miracol. India a devenit o tara care exporta produse agricole pe scara larga, iar nivelul de trai al populatiei s-a ridicat in mod semnificativ. (In paranteza, India are, astazi, unul dintre cele mai avansate sisteme de educatie din lume.)

In ciuda faptului ca "expertii" preconizeaza implozia lumii sub greutatea unei populatii care nu mai poate fi suportata de resursele natural (Malthus?) totusi exista speranta unui viitor fara foame, razboaie sau boli.

Acest fapt e demonstrat de multe alte exemple similare unde oamenii isi aplica forta de gandire si de munca in directii coincidentale cu Mama Natura, fara aroganta, desi e mai usor sa-ti ucizi vecinul sa iei blidul lui cu fasole...

Citeste si:
AUR câștigă teren în fieful lui Gheorghe Flutur. Primar liberal: ”A instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice funcţie este ocupată cu şpagă”
AUR câștigă teren în fieful lui Gheorghe Flutur. Primar liberal: ”A instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice funcţie este ocupată cu şpagă”
Primarul liberal al comunei sucevene Bosanci, Neculai Miron, a semnat pe listele AUR pentru demitere preşedintelui Klaus Iohannis. Gestul edilului este însoţit de critici la adresa şefului...
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR respinge afirmaţiile conform cărora fostul ministru al Investiţiilor de Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ar fi plătit pentru a realiza monitorizarea modului în care este implementat...