Un cartier din Galati se scufunda pe zi ce trece

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 17:48
6289 citiri
Un cartier din Galati se scufunda pe zi ce trece

La Galati zona cartierului Francezi, situat undeva in spatele celor denumite atat de stupid Tiglina I si Tiglina II, pare una linistita si indeajuns de curata in comparatie cu restul municipiului. Numai ca de cativa ani pamantul fuge de sub picioarele celor care locuiesc aici.

Acest lucru care poate fi confirmat chiar de complexul comercial abandonat de ani buni, acum la un pas sa se transforme dintr-o cladire parasita intr-un morman de moloz. Pana sa se intample acest lucru, peretii isi schimbau solida configuratie zi de zi, iar grinzile de fier scrasneau amenintator pe beton.

Zidurile sunt pline de mesaje porcoase, iar aurolacii, consumatorii de droguri si cersetorii isi gasesc salas in zona. Explicatia autoritatilor pentru paragina in care a ajuns complexul si implicit cartierul este una simpla: terenul pe care este construit este nesigur, iar o reconsolidare ar determina un efort financiar nejustificat. N

umai ca la nici zece metri distanta, un recunoscut constructor galatean sapa gropi adanci si toarna fundatii pentru blocuri cu apartamente de lux sau cine stie ce vile. Nimeni nu stie cum a capatat autorizatie de constructie.

Cartierul a fost facut la inceputurile combinatului siderurgic, tocmai pentru a locui aici angajatii adusi din intreaga tara, mai ales din mediul rural, dar si o serie de specialisti (francezi-de unde denumirea, nemti sau austrieci).

Neglijenta de dupa revolutie a edililor si taxele mari de inchiriere pentru spatiile comerciale a dus nu numai la prabusirea comertului si implicit la degradarea spatiilor aferente acestui domeniu, ci si la iminenta disparitie a unei bune parti din cartier.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com