Lucrarile la Transalpina ar putea stagna din cauza arestarii patronului Romstrade

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 15:02
2160 citiri
Lucrarile la Transalpina ar putea stagna din cauza arestarii patronului Romstrade
Foto: Arhiva

Fostul prefect de Valcea, democrat-liberalul Petre Ungureanu, a ridicat, miercuri, intr-o conferinta de presa, problema lucrarilor la soseaua Transalpina, care ar putea stagna din cauza arestarii lui Nelu Iordache, patronului Romstrade, compania care executa reabilitarea acestui drum.

"Nu stiu daca se va mai termina lucrarea si s-ar putea ca totul sa inghete odata cu arestarea lui Nelu Iordache. Ar fi pacat iar autoritatile judetului ar trebui sa se implice pentru a nu pune in pericol cea mai mare investitie din judetul Valcea", a precizat Petre Ungureanu.

"Cred ca asta ne-ar mai lipsi acum, cand ne agatam cu dintii de turism, dupa ce industria s-a dus pe apa sambetei. Proiectul Transalpina, care priveste trei judete si este motorul dezvoltarii turismului in Parang, trebuie neaparat finalizat", a adaugat acesta.

Omul de afaceri Nelu Iordache ramane in arest

Actualul prefect de Valcea, Mircea Nadolu, a spus ca nu vede un pericol in ceea ce priveste lucrarile la Transalpina. "Din cate stiu, toamna trecuta s-a lucrat, utilajele sunt prezente in zona, acum lucrarile merg mai incet din cauza vremii. Daca ar urma sa apara probleme, voi initia demersurile necesare pentru a le rezolva. Dar proiectul nu are de ce sa sufere", a spus Nadolu.

Si presedintele CJ Valcea, Ion Cilea, a dat asigurari ca lucrarile la Transalpina vor continua indiferent de situatia in care se afla patronul companiei Romstrade.

Nelu Iordache este judecat in arest preventiv in dosarul deturnarii fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nadlac-Arad. El este acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune.

Nelu Iordache, urmarit penal de DNA. Este acuzat de spalare de bani

In anul 2008 CNADNR a decis sa scoata la licitatie reabilitarea completa a intregului DN67C, cunoscut sub numele de Transalpina. La licitatie s-au inscris doua firme: Romstrade, controlata de Nelu Iordache, si compania israeliana Saphiro Construction. Castigatoare a contractului a fost declarata in septembrie 2008 compania Romstrade, cu o oferta de 1,231 miliarde de lei fara TVA, echivalentul a 340 de milioane de euro la cursul de atunci.

Contractul prevedea, potrivit anuntului de atribuire, proiectarea si reabilitarea Transalpina in sistem credit-furnizor, adica pe banii constructorului, urmand ca CNADNR sa ramburseze creditul in 5 ani, incepand cu 2011, in rate anuale egale.

Lucrarile au inceput in 2009, iar lucrarile s-au desfasurat intr-un ritm alert, in 2011 soseaua Transalpina fiind asfaltata in proportie de 99% si circulabila integral, devenind aproape la fel de populara ca si Transfagarasanul. Oficial, drumul este inchis circulatiei vehiculelor, nefiind inca finalizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#lucrari sistate Transalpina, #lucrari reabilitare Transalpina, #reabilitare Transalpina arest Romstrade , #lucrari