Agenţia Naţională a Medicamentului, despre Arbidol: ”Nu este autorizat în România. Nu a fost depusă nicio cerere de autorizare”

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 18:28
3415 citiri
Agenţia Naţională a Medicamentului, despre Arbidol: ”Nu este autorizat în România. Nu a fost depusă nicio cerere de autorizare”
Medicamentul Arbidol nu este autorizat în România

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România informează, miercuri, că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră şi nici nu a fost depusă vreo cerere de autorizare. Cu toate acestea, specialiştii atrag atenţia că sunt medici care recomandă acest medicament.

”Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră. Menţionăm că acest produs farmaceutic, cu denumirea comerciala Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova”, a transmis, miercuri, Agenţia Naţională a Medicamentului, într-un comnicat de presă.

Sursa citată precizează că în Republica Moldova, pot fi găsite însă produse cu aceeaşi substanţă activă – umifenovir - fiind vorba de: Arbivir -Zdorovie, produse de compania farmaceutică „Zdorovie” SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B) sau Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia şi tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A şi B, altor infecţii respiratorii virale acute (IRVA).

”În prospectul preparatelor cu conţinut de Umifenovir nu există informaţii privind administrarea lui împotriva infecţiei provocată de COVID-19”, anunţă agenţia.

Agenţia Naţională a Medicamentului precizează că “niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o autorizaţie de punere pe piaţă emisă de către ANMDMR, în conformitate cu prevederile prezentului titlu, sau fără o autorizaţie eliberată conform procedurii centralizate”.

”Referitor la unitatea de fabricaţie din Rusia a medicamentului Arbidol, este necesar ca aceasta să deţină o autorizaţie de fabricaţie/un certificat de bună practică de fabricaţie emis de o autoritate competentă din UE. Precizăm că nu a fost depusă, până în prezent, în conformitate cu legislaţia în vigoare, nicio cerere de autorizare a Arbidol sau a altui medicament care să conţină umifenovir”, a mai transmis sursa citată.

Cu toate acestea, mai mulţi specialişti atrag atenţia că există medici care prescriu astfel de produse, existând chiar o contrabandă cu acest medicament.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, 9 noiembrie, că familia sa a cumpărat medicamente antivirale, respectiv Arbidol, pentru tratarea COVID de la o persoană care ”le aducea din Moldova”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Loturi întregi de sirop de tuse pentru copii, retrase din farmacii. Toxina periculoasă pe care o conțin
Loturi întregi de sirop de tuse pentru copii, retrase din farmacii. Toxina periculoasă pe care o conțin
Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din Africa de Sud retrage loturi de sirop de tuse pentru copii de la Johnson & Johnson's, după detectarea unor niveluri ridicate de dietilen...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#arbidol, #medicament, #autorizatie, #covid, #tratament , #medicamente
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Se vede pe cutie ca e special facut contra covidului!!! E buuun!!!
Poza Constant
Constant
rank 5