Ziare.com

Coplata pentru medicamente si servicii medicale se aplica din 2011

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 17:00

   

Coplata pentru medicamente si servicii medicale se aplica din 2011
Sistemul de coplata a medicamentelor si serviciilor medicale se va aplica de la 1 ianuarie 2011, a declarat, miercuri, ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Coplata va reprezenta contributia personala la plata serviciilor medicale, a medicamentelor si dispozitivelor, in momentul utilizarii efective a acestora.

Proiectul legislativ privind introducerea coplatii in sistemul sanitar prevede o contributie personala a cetatenilor, prin tichetele pentru sanatate, de pana la 600 de lei pe an.

Mecanismul de coplata va aduce, potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, mai multe beneficii, printre care monitorizarea si transparenta cheltuielilor si venituri suplimentare pentru unitatile medicale.

Introducerea sistemului de coplata reprezinta unul dintre angajamentele asumate de Executiv in negocierile cu FMI si cu Banca Mondiala.

Sistemul de coplata se va aplica in medicina primara, la medicul de familie, la medicul specialist si in spitale, insa nu si pentru asistenta medicala de urgenta.

Pentru contributia personala a serviciului medical, pacientului i se va elibera un document numit "tichet moderator pentru sanatate", prin care se face dovada realizarii actului medical si a platii acestuia.

Sursa: rNews

Articol citit de 2107 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Foarte important-ptr toata lumea!!!

Toti banii pe care-i platim la sanatate sa se regaseasca pe un card(cu dobinda),de pe care sa nu se poata face plati decit la sanatate.Din acesti bani sa se plateasca o asigurare medicala,iar toate serviciile de coplata,etc,sa se faca de pe acest card.Asa,dam bani de n-spe ori,odata ni se retin ca sa plateasca doctorii incompetenti,tiganii betivi care sa taie sau se multiplica la nesfirsit,apoi trebuie sa platim serviciile medicale din nou,plus spagile la doctorii mai spalati putin.
Sintem furati cu nesimtire!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor