Medicamentele pentru copiii cu boli psihice vor costa cateva milioane pe luna

Joi, 10 Iunie 2010, ora 17:18
2946 citiri
Medicamentele pentru copiii cu boli psihice vor costa cateva milioane pe luna

Modificarea sistemului de coplata a medicamentelor va insemna costuri mari pentru parintii copiilor care sufera de tulburari psihice si care in prezent au tratamentul asigurat gratuit, iar din acest motiv asociatiile de parinti vor inainta vineri un memoriu catre CNAS.

In prezent, este asigurat accesul liber la medicatia gratuita pentru copiii care sufera de tulburari psihice. Coplata medicamentelor pentru copiii si adulti cu tulburari psihice ar putea ajunge la cateva milioane pe luna.

Vineri dimineata, cand Casa Nationala de Asigurari de Sanatate organizeaza o dezbatere pe tema proiectului de modificare a sistemului de compensare, cateva asociatii de parinti vor inainta un memoriu catre CNAS pentru luarea in calcul a situatiei dramatice in care se vor gasi daca noile masuri vor fi aplicate de la 1 iulie.

Cinci milioane de bolnavi vor fi afectati de noua schema de compensare a medicamentelor pe care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate intentioneaza sa o aplice de la 1 iulie, potrivit asociatiilor de pacienti si producatorilor de medicamente.

In timp ce autoritatile afirma ca pacientii nu vor simti cresteri de pret semnificative, producatorii de medicamente si asociatiile de pacienti spun ca bolnavii vor plati de pana la noua ori mai multi bani pe medicamente.

Noul mecanism de compensare ii va afecta pe acei pacienti care vor sa foloseasca in continuare aceleasi medicamente, pentru acestea urmand ca bolnavii sa scoata din buzunar mai multi bani.

Noua metodologie de subventionare a medicamentelor propusa de CNAS presupune schimbarea schemei de compensare a medicamentelor, de la referentierea pe generic (denumire comuna internationala a substantei continuta de medicamente), la referentierea pe clasa terapeutica.

Practic, compensarea se va face pentru medicamentele cele mai ieftine din clasa terapeutica respectiva. Asta inseamna ca acelor pacienti care se trateaza de cancer, HIV/SIDA sau boli cardio-vasculare, CNAS le va deconta doar cel mai ieftin medicament pentru tratament.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#medicamente copii boli psihice, #coplata medicamente copii , #medicamente