Ministrul Sanatatii: Romania, pe primul loc in Europa la consumul de antibiotice, cu 70% peste medie

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 15:15
4907 citiri
Ministrul Sanatatii: Romania, pe primul loc in Europa la consumul de antibiotice, cu 70% peste medie
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Trei la suta dintre romani iau in fiecare zi antibiotice, Romania avand un consum cu 70 la suta mai mare decat media europeana, a declarat, joi, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

"Din pacate, am ajuns pe locul unu in Europa la consumul de antibiotice. Avem un consum cu 70 la suta mai mare de antibiotice decat media europeana. Trei la suta din populatia Romaniei ia in fiecare zi antibiotice", a spus ministrul Vlad Voiculescu, la conferinta cu tema "Criza sistemului medical romanesc. Accesul pacientilor la tratament".

Ministrul Sanatatii a aratat ca Romania a avut un avantaj din perioada comunista, cand a fost limitat accesul la antibiotice, situatie care a facut ca rezistenta la antibiotice sa fie limitata.

Printre factorii care contribuie la un consum exagerat de antibiotice, ministrul Vlad Voiculescu a indicat mecanismele de control din spitale, lipsa infectionistilor din unitatile sanitare, dar si educatia generala a populatiei.

Citeste mai multe despre consumul exagerat de antibiotice in Romania, intr-un interviu acordat Ziare.com de dr. Gabriel Popescu.

Ministrul a adaugat ca acest model de comportament social privind consumul exagerat de antibiotice este propriu zonelor din sudul si estul Europei, aceleasi probleme fiind in India, Brazilia si Africa de Sud.

Voiculescu a precizat ca Ministerul Sanatatii va incepe o campanie pentru educarea populatiei privind consumul de antibiotice.

Vezi care este cel mai recent antibiotic natural descoperit, care combate pana si cele mai puternice infectii - se afla chiar in nas.

#consum antibiotice Romania, #rezistenta antibiotice , #medicamente