Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Producatorii de medicamente ameninta Guvernul: Vor fi sute de disponibilizari anual

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 18:30
2002 citiri

Sute de angajati din cadrul Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) vor fi disponibilizati anual in conditiile mentinerii unui cadru fiscal si legislativ care descurajeaza productia de medicamente.

Potrivit Asociatiei, regimul fiscal "nesustenabil si discriminator" a afectat puternic operatiunile industriale ale companiilor membre APMGR, informeaza Digi 24.

"Peste 200 de angajati vor fi disponibilizati pana la finalul anului 2014. Aceasta tendinta va continua si in anii urmatori, daca nu se iau masuri concrete pentru indepartarea barierelor de acces si a barierelor investitionale impuse producatorilor de medicamente generice", se arata intr-un comunicat.

Directorul executiv APMGR, Laurentiu Mihai, a declarat de asemenea ca industria locala nu reprezinta un simplu furnizor de medicamente, ci si un angajator strategic, avand o contributie substantiala la economia reala.

"Autoritatile ar trebui sa fie constiente ca industria locala nu este doar un furnizor de medicamente, ci si un angajator strategic, care ofera locuri de munca inalt calificate si un contributor important la cresterea economica, in mod special prin cresterea potentialului de export al industriei".

Taxa clawback a adus pierderi producatorilor de medicamente - Interviu Dragos Damian

In 2011, in urma introducerii taxei clawback in actuala formula de calcul, 1.332 de medicamente au disparut de pe piata, mai mult de jumatate dintre acestea avand un pret mai mic de 50 de lei, iar 45% dintre ele erau fabricate in Romania.

"Disparitia medicamentelor generice, accesibile ca pret, are efecte grave pentru cele mai vulnerabile categorii sociale, dar afecteaza puternic si economia romaneasca, prin diminuarea productiei locale", a adaugat Laurentiu Mihai.

Astfel, APMGR cere autoritatilor adoptarea unor masuri care sa faciliteze accesul pe piata al medicamentelor generice si sa inlature barierele care blocheaza investitiile in productia locala.

Companiile membre APMGR produc peste 1.500 de medicamente generice, acoperind toate clasele terapeutice si au capacitati de productie in Bucuresti, Baia Mare, Cluj Napoca, Targu Mures si Timisoara.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#APMGR disponibilizari angajati, #regim fiscal productie medicamente, #disparitie medicamente generice , #medicamente