Producatorul vaccinului anti-TBC: Nu cunoastem oficial situatia din Romania

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 19:11
2683 citiri
Producatorul vaccinului anti-TBC: Nu cunoastem oficial situatia din Romania
Foto: Adevarul

Producatorul vaccinului anti-TBC care a imbolnavit mai multi nou-nascuti din Romania a declarat ca nu cunoaste oficial situatia din tara noastra.

Firma din Danemarca producatoare a vaccinului a transmis ca nu a primit informatii din partea autoritatilor romane privitoare la reactiile adverse provocate de vaccinarea nou-nascutilor, precum nici in legatura cu oprirea vaccinarii din aceasta pricina, transmite Digi 24.

Totodata, tot ce stiu reprezentantii companiei daneze despre cazurile din Romania este din presa, potrivit afirmatiilor lor. Acestia au admis insa ca reactiile adverse sunt posibile, dar numai cel mult un caz la o mie de vaccinari.

Bebelusi imbolnaviti de vaccinul anti-TBC - sedinta la Ministerul Sanatatii

Declaratiile companiei daneze vin dupa ce oficialii romani au spus, in urma cu o saptamana, ca au informat producatorul vaccinului despre reactiile adverse.

"Ministerul Sanatatii a scris firmei producatoare din Danemarca, care ne-a trimis azi un raspuns si ca reactii postvaccinare sunt dovada eficacitatii vaccinului si nu reprezinta o problema", a declarat anterior fostul ministru al Sanatatii Vasile Cepoi.

Vaccinul anti-TBC care a imbolnavit bebelusi: Parintii dau Ministerul in judecata

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca mai multi parinti au dat in judecata ministerul dupa ce copiii lor s-au imbolnavit de la vaccinarea anti-TBC. "Au tot dreptul sa o faca", a declarat Rafila.

Ministerul Sanatatii a decis, joi, sa opreasca vaccinarea nou-nascutilor cu produsul BCG, importat din Danemarca.

Bebelusi imbolnaviti de vaccinul anti-TBC - vaccinarile au fost sistate (Video)

Ministrul Raed Arafat a declarat ca, dupa o discutie cu expertii, s-a hotarat sistarea timp de doua saptamani a vaccinarii, timp in care se vor face toate verificarile necesare pentru a se stabili "daca este ceva iesit din normal".

"Exista mai multe opinii divergente (...) Oprim vaccinarea pe o perioada temporara, nu pentru ca vaccinul nu e bun, dar, la momentul actual, populatia are o intrebare clara 'E sigur sa imi vaccinez copilul sau nu?'. Sistarea nu are un impact pentru sanatatea publica, e pe o perioada scurta. Sper ca dupa ce totul este clarificat sa putem relua vaccinarile", a mai spus Arafat.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#imbolnavire copii vaccinare TBC, #copii Romania vaccinare TBC, #Raed Arafat copii vaccinare TBC , #medicamente