Trucuri mici, efecte mari: sfaturi utile in bucatarie

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 10:56
17966 citiri
Trucuri mici, efecte mari: sfaturi utile in bucatarie

In camara sau in bufetul din bucatarie exista o multime de alimente care pot inlocui cu succes detergenti, deodorante, medicamente sau alte solutii, cumparate pe multi bani ca sa cureti ori sa salvezi un obiect degradat din diferite motive.

Petele de grasime sunt intr-adevar o pacoste, dar pot fi indepartate daca, inainte

de a spala rufele, se presara generos sare peste pata. Sarea trebuie sa fie naturala, neprelucrata, mare, dintr-aceea care se foloseste toamna, la muraturi.

Daca vrei ca hainele pe care intentionezi sa le speli la masina sa-si pastreze culoarea, foloseste piperul. O lingurita de piper pusa odata cu detergentul, va face astfel incat rufele sa nu-si imprumute culorile unele altora.

Bucataria se dezinfecteaza cu ceapa. Inchide geamul incaperii, zdrobeste o ceapa mare de coltul mesei si las-o pe o farfurie cat iesi la cumparaturi. La intoarcere, aeriseste incaperea.

Daca ai avut o noapte grea in care ai cam exagerat cu alcoolul, iar ochii te tradeaza, taie un cartof rondele subtiri si aplica peste ochi cate o felie, pentru cinci minute, apoi, clateste-te cu apa rece.

Daca scartie o usa si vecinul te atentioneaza ca-l deranjeaza zgomotul, foloseste ulei daca nu ai altceva la indemana. Inmoaie o bucatica de vata in ulei si unge balamalele din belsug.

Nu arunca la gunoi cojile de portocale. Pune-le pe soba sau pe calorifer. Vor parfuma aerul din incapere si astfel, nu vei mai fi nevoit sa dai bani pe chimicale care vor polua si nu vor improspata aerul din casa.

Ai racit, tusesti si te doare-n piept. Nu te indrepta spre dulapul cu medicamente. Fa o mamaliga, unge-ti pieptul cu grasime - unt, ulei sau o crema, pune mamaliga intr-un prosop si aplic-o pe piept cat de fierbinte suporti. Stai in pat, bine invelit si rezultatele vor fi mai rapide decat crezi.

Daca ai scapat jos un pahar ori o farfurie ia o felie de paine si, dupa ce aduni cioburile mari, vizibile, treci felia de paine peste locul care ar mai putea fi cioburi greu de vazut cu ochiul liber.

Nu arunca la gunoi cojile de banane ca si ele pot fi utile. Sterge argintaria, daca ai, sau pantofii din piele. Apoi, foloseste o carpa moale.

Dupa ce ai spalat frigiderul si l-ai sters, inainte de a-l umple si a-l porni din nou, pune in interior o ceasca plina cu otet. Mirosurile toate vor disparea.

Se stie ca focul purifica. Daca din motive meteo nu poti deschide usa sau geamul sa aerisesti camera in care stai, aminteste-ti ca focul purifica. Aprinde o lumanare, dar nu din acelea parfumate, pentru ca si lumanarea parfumata polueaza. Aprinde o lumanare obisnuita, din ceara. In afara de faptul ca va purifica aerul incaperii, va induce si o stare de calm, de liniste, de impacare cu sinele si cu lumea din jur.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#trucuri mici efecte mari, #sfaturi utile, #ceapa si calitatile ei benefice , #medicamente