Moment istoric. Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat primul vaccin anti-COVID

Luni, 21 Decembrie 2020, ora 16:19
5522 citiri
Moment istoric. Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat primul vaccin anti-COVID
Vaccin/ Pixabay

Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat, luni, 21 decembrie, primul vaccin anti-COVID. Este vorba despre vaccinul produs de companiile Pfizer si BioNTech.

Anuntul a fost facut de un oficial al institutiei, care a punctat insa ca trebuie tinut cont si de masurile de protectie de pana acum. Se deschide astfel calea pentru inceputul vaccinarii in Europa, din data de 27 decembrie 2020.

Primii vaccinati din tara noastra vor fi angajatii din linia intai, din spitale.

"Stim mult mai multe despre aceasta boala acum decat stiam in urma cu cateva luni. Nu exista nicio dovada ca acest vaccin nu va functiona. Este important sa retinem ca, desi acest vaccin a fost aprobat, e nevoie sa mentinem in continuare si celelalte masuri de protectie pentru a limita raspandirea virusului", a declarat Emer Cooke, directorul executiv al Agentiei Europene a Medicamentului, intr-un briefing de presa.

Concret, vaccinul Pfizer si BioNtech a obtinut o opinie stiintifica pozitiva, fiind considerat acceptat la nivelul Uniunii Europene. In cadrul conferintei de presa, reprezentatii Agentiei au transmis ca sunt si noi tratamente in curs de aprobare, la inceputul anului viitor. De asemenea, oficialii au punctat ca au intrat in contact si cu dezvoltatori ai unor posibile tratamente care sunt in faza de elaborare.

"Va dura pana cand vom reusi sa vaccinam mai multi oameni si sa asiguram imunitatea", a mai spus Emer Cooke.

Sefa Societatii Romane de Epidemiologie: E laudabil acest moment

"Este laudabil faptul ca dupa aprobarea care a fost facuta in regim de urgenta in alte state, Agentia Europeana a Medicamentului a venit cu aceasta precizare vis a vis de autorizare si in Europa, in asa fel incat campaniile de vaccinare sa se desfasoare si pentru populatia europeana", a declarat, pentru ziare.com, profesorul Doina Azoicai, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie.

Campania de vaccinare din Romania va demara, potrivit autoritatilor, pe 27 decembrie, vaccinurile urmand sa ajunga in tara pe 26 decembrie. Acestea vor fi stocate la Institutul Cantacuzino, in Centrul National de Stocare, care are o capacitate de 1,5 milioane de dozev, vizitat de presedintele Klaus Iohannis vineri.

Tari din Uniunea Europeana, inclusiv Germania, Austria si Italia, au anuntat deja ca planuiesc sa inceapa vaccinarile pe 27 decembrie, in contextul in care Europa incearca sa prinda din urma Statele Unite si Marea Britanie, care au demarat deja campaniile lor de vaccinare la inceputul lunii decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vaccin pfizer, #vaccin Pfizer BioNtech , #medicamente