Bodog incearca sa linisteasca medicii rezidenti care ameninta cu proteste: Vor incasa bursele pana le cresc salariile

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 13:59
3324 citiri
Bodog incearca sa linisteasca medicii rezidenti care ameninta cu proteste: Vor incasa bursele pana le cresc salariile
Foto: Arhiva Ziare.com

Medicii rezidenti vor beneficia, incepand de anul viitor, de cresteri salariale semnificative, iar pana la intrarea in vigoare a acestora vor incasa bursele de rezidentiat, a informat Ministerul Sanatatii, dupa ce rezidentii au amenintat cu proteste.

Medicii rezidenti, medicii dentisti rezidenti si farmacistii rezidenti vor incasa bursa de rezidentiat pana la data de 1 martie 2018, atunci cand vor beneficia de salariul de baza reglementat la nivelul anului 2022, conform prevederilor Ordonantei 1/2017.

Vezi si Guvernul a adus si rezidentii la exasperare. Medicii organizeaza un protest in strada

"Incepand cu martie 2018, salariile de baza ale medicilor rezidenti vor creste semnificativ, intre 151% si 287%, in functie de specialitate si anul de pregatire", a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog, potrivit sursei citate.

Conform MS, un medic rezident de anul I, care in prezent are un salariu brut de 1.985 lei, va avea un salariu brut de 5.700 lei, cresterea fiind de 287%. Salariul unui medic rezident anul VI va ajunge la cuantumul de 7.900 lei de la 3.262 cat este in prezent, cu o crestere de 242%.

Medicii rezidenti de anul II vor beneficia de un salariu brut de 6.100 lei dupa ce anul acesta au primit de 2.361 lei, iar cei de anul III vor incasa 6.700 lei brut cu 254% mai mult ca in acest an.

"Mentionam ca la salariul brut medicii rezidenti pot obtine venituri si din garzile efectuate. Conform Ordonantei 18/2009, medicii rezidenti pot fi inclusi, la cerere, in linia de garda (cu exceptia liniei I de garda) in specialitatea in care isi efectueaza rezidentiatul", se arata in comunicat.

Tot incepand cu anul 2018, medicii rezidenti vor beneficia de norma de hrana, care inlocuieste tichetele de masa, conform legislatiei in vigoare, in cuantum de doua salarii minime brute pe an.

Citeste si Medicii specialisti si rezidenti si cadrele didactice ar putea obtine locuinte ANL si dupa varsta de 35 de ani

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#medici rezidenti burse, #medici rezidenti burse salarii, #medici rezidenti salarii marite , #medici