Colegiul Medicilor din Romania: Toti medicii din tara vor fi verificati

Vineri, 15 Februarie 2019, ora 08:53
5630 citiri
Colegiul Medicilor din Romania: Toti medicii din tara vor fi verificati
Foto: Arhiva Pixabay

Scandalurile recente in care au fost implicate mai multe persoane care activau in sistemul medical romanesc fara a avea acest drept au declansat o ancheta la nivel national.

Astfel, Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor din Romania au semnat un protocol in urma caruia vor fi verificati toti medicii din tara, anunta TVR.

Practic, vor fi verificate documentele si statutul medicilor care profeseaza in spitalele din tara.

Conform protocolului, dupa fiecare sesiune de examen, cele doua institutii se vor informa intre ele si vor actualiza bazele de date cu toti medicii.

"Avand in vedere siguranta pacientilor, asigurarea calitatii serviciilor medicale in unitatile sanitare publice si private si nu in ultimul rand onorabilitatea profesiei medicale, Colegiul Medicilor din Romania a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sanatatii.

Conform protocolului, cele doua parti semnatare vor comunica datele si informatiile in legatura cu dreptul de practica al medicilor, specialitatile si calificarile profesionale dobandite de medici, sanctiunile aplicate, existenta unor avize si autorizari, informarile si atentionarile primite prin sistemul IMI precum si orice alte informatii de natura a inlatura riscurile referitoare la siguranta pacientilor, la asigurarea dreptului la sanatate ori la servicii medicale furnizate", se arata in comunicatul transmis de Colegiul Medicilor din Romania.

Masura a fost luata dupa ce in ultima vreme au iesit la iveala cateva cazuri de medici care profesau fara acest drept.

Cel mai recent caz a fost cel al Ralucai Daniela Birsan, femeia care facea voluntariat ca medic la Spitalul Judetean Ilfov, fara sa aiba studii. Doua femei au depus plangere pana acum impotriva acesteia.

Citeste si despre cazuri similare:

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
Consiliul Permanent al UDMR a stabilit, vineri, candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Pe primele trei locuri, considerate eligibile, se află actualii europarlamentari ai...
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...
#medici verificati, #medici falsi Romania , #medici