Ziare.com

Olt: 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, la Centrul de Ingrijire si Asistenta Spineni. Unitatea a fost carantinata pentru 14 zile

Marti, 15 Septembrie 2020, ora 19:27

   

Olt: 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, la Centrul de Ingrijire si Asistenta Spineni. Unitatea a fost carantinata pentru 14 zile
Prefectura Olt a anuntat, marti seara, ca la Centrul de Ingrijire si Asistenta Spineni s-au inregistrat 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, unitatea fiind carantinata pentru 14 zile. 70 de probe recoltate atat de la beneficiari cat si de la persnal sunt inca in lucru.

"In data de 14.09.2020, la Centrul de Ingrijire si Asistenta Spineni din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt s-a inregistrat primul caz confirmat Covid-19. Acesta este un beneficiar care a fost internat in Spitalul Judetean de Urgenta Slatina pe data de 13.09.2020, sectia COVID, pentru simptomatologie specifica infectarii cu virusul SARS-CoV-2", a transmis, marti seara Prefectura Olt.

Sursa citata a precizat ca Directia de Sanatate Publica Olt a declansat ancheta epidemiologica, fiind identificati contactii directi si testat intreg personalul angajat aflat in serviciu (31 persoane) si toti beneficiarii (71).

"In data de 15.09.2020, a fost testat si restul personalului angajat aflat la domiciliu (in afara turei), in numar de 38. Din numarul de teste prelucrate (70), rezultatele sunt: 44 pozitive (43 beneficiari si 1 asistent medical) si 26 negative (beneficiari). 70 de probe sunt in lucru", a mai transmis Prefectura Olt.

Directia de Sanatate Publica Olt a stabilit carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, incepand cu data de 15.09.2020, ora 15:00, izolarea la locul de munca a celor 34 de salariati prezenti in centru la declansarea anchetei epidemiologice si internarea tuturor cazurilor pozitive in cele 2 unitati sanitare de profil (Sectie Covid-19 a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina si Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

De asemenea, s-a decis restrangerea activitatii intr-un pavilion (pacientii si personal cu rezultat negativ).

Spatiile ramase libere vor fi decontaminate (dezinfectie cu o firma specializata), in data de 16.09.2020, urmata de mutarea activitatii in spatiul decontaminat. Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre olt coronavirus olt covid carantina

Articol citit de 1398 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor