Managerul Institutului Marius Nasta vorbeste despre o posibila crestere a agresivitatii SARS-CoV 2: "Tot mai multi pacienti vin cu forme severe"

Vineri, 28 August 2020, ora 15:58

   

Managerul Institutului Marius Nasta vorbeste despre o posibila crestere a agresivitatii SARS-CoV 2: "Tot mai multi pacienti vin cu forme severe"
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitala, spune ca tot mai multi pacienti COVID- 19 ajung la camera de garda cu forme severe, ceea ce ar putea indica o cresere a agresivitatii virsului.

"Marea majoritate a pacientilor care se prezinta au acelasi tip de comorbiditati - pacientii cu boli cardiovasculare, cu obezitate si diabet sunt supusi unui risc major. In Institutul Marius Nasta, o mare parte din pacientii COVID pozitivi au si patologie pulmonara cronica", a spus Mahler, la Digi24.

"Daca e sa ne uitam la profilul pacientului internat, pacientii din acest moment sunt in marea majoritate cu forme severe. Mai mult decat atat, ajung la camera de garda pacienti suspecti cu saturatii foarte mici (de oxigen, n.r.), care vin de la domiciliu cu forme severe. Acesta e un lucru care ne ingrijoreaza, pentru ca poate sa indice o modificare de agresivitate a acestui virus, pe care o percepem de la o zi la alta", a adaugat ea.

Medicul a mai spus ca pacientii cu forme severe raman internati in sectiile de pneumologie multa vreme dupa ce sunt testati negativ pentru COVID-19, pana la stabilizarea starii lor de sanatate.

"Asta se datoreaza in primul rand insuficientei respiratorii care ramane ca o forma cronica de boala. Sunt cazuri extrem de importante si provocatoare. Daca in primel luni, mai, iunie, numarul acestor cazuri nu era foarte mare, asistam in acest moment la o crestere ingrijoratoare a numarului acestor pacienti. Lucrurile sunt cu atat mai sensibile pentru ca urmeaza o toamna in care nu ne asteptam la o scadere a numarului de cazuri. Ar fi bine sa ne mentinem la acest nivel, dar trebuie sa tinem cont ca numarul pacientilor care vor avea sindroame respiratorii post-COVID va fi in crestere", a mai spus Mahler.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2812 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tot-la-vale
rank 4
Trompeta Mahler
Incompetenta cat casa si munca doar cu gura, ca la altceva nu se pricepe. Gargara toata ziua, banii cu gramada - un adevarat jaf - si aceasta nesimtita are tupeul sa mai si vorbeasca dupa ce a facut si ea ca Romania sa fie Ciuma Europei.
mikkael
rank 3
alta vedeta de ocazie
mananca r.h.t cu lingurita zi de zilnic ca -i place atentia !
Bizon
rank 5
Ne ducem dreak cu toate informatiile astea dezinformatoare
In Fr. au spus acum cateva zile la TOATE POSTURILE nationale TV ca ...virusul este mai conagios dar mai putin agressive

Coronavirus: un virus mutant mois agressif, selon une étude

https://journalmetro.com/sante/2506109/coronavirus-un-virus-mutant-mois-agressif-selon-une-etude/

https://duckduckgo.com/?t=ffcm&q=Coronavirus%3A+un+virus+mutant+mois+agressif%2C&ia=web

Pana la descoperirea unui vaccin cred ca vom ramane pe PAmant ca in perioada de Glaciation 0.....Il y a 70 000 ans, l'humanité a bien failli disparaitre
De aceea si o MARE ASEMANARE colosala intre umani , pana si musca de otet (Drosofile melanogaster) are o diversitate de 10 ori mai mare dacat cea umana

https://www.lefigaro.fr/sciences/2008/04/29/01008-20080429ARTFIG00013-il-y-a-ans-l-humanitea-bien-failli-disparaitre.php

https://duckduckgo.com/?q=p%C3%A9riode+de+glaciation+l%27humanit%C3%A9+%C3%A0+failli+dispara%C3%AEtre&t=ffcm&ia=web
just_comment
rank 5
Sau
poate e vorba despre o crestere a gradului de neincredere in sistemul medical, din cauza comunicarii defectuoase? astfel incat asimptomaticii sau cei cu forme usoare ajung sa prefere sa evite sistemul medical?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor