Managerul Institutului Nasta: Sectia ATI si pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internari decat in momentul in care se externeaza un pacient

Vineri, 24 Iulie 2020, ora 14:56

   

Managerul Institutului Nasta: Sectia ATI si pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internari decat in momentul in care se externeaza un pacient
Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti, a declarat ca in acest moment nu mai exista locuri in sectia ATI si in pavilionul COVID din cadrul spitalului. "Nu putem face internari decat in momentul in care se externeaza un pacient", a declarat medicul.

"Sectia ATI si pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internari decat in momentul in care se externeaza un pacient. Acest lucru nu s-a mai intamplat din momentul in care am inceput activitatea in pavilionul COVID.

Este foarte important sa recomandam tuturor celor care sunt contacti cu o persoana pozitiva sa se testeze, sa anunte DSP-ul pentru a fi testati pentru a fi recoltate probe si a obtine o evaluare a starilor de sanatate, iar ulterior aceste teste sa fie completate de evaluarea pulmonara si biologica.

Orice persoana care este contact cu o persoana pozitiva poate beneficia de testarea moleculara, trece prin triajul epidemiologic, este evaluata de medicul pneumolog si poate beneficia de testare. E adevarat insa ca exista o perioada din momentul contactului pana in momentul aparitiei simptomelor sau pozitivarii testului, dar este extrem de important ca acest lucru sa se intample, ca testarea sa fie facuta si sa avem un numar cat mai mare de persoane care se testeaza.

Este prima etapa prin care putem depista persoanele care sunt infectate si ulterior, prin respectarea izolarii, sa reducem numarul de cazuri. Este obligatoriu sa ne mobilizam in urmatoarele 2 - 3 saptamani in aceasta directie.In acest moment suntem pe un trend ascendant. In acest moment inca avem o prima etapa de aplicare a legislatiei, care tocmai a fost aprobata. Cu siguranta ca vor veni si solutii. E nevoie de implementarea lor rapida pentru ca omul care are nevoie de asistenta medicala sa beneficieze de ea", declara medicul Beatrice Mahler, la postul Digi 24.

Unde sunt directionati pacientii"La noi nu se poate vorbi de internari. Suntem in legatura cu Centrul Operativ. Noi evaluam pacientii care ajung la Institutul Nasta, care ajung la camera de garda, la pavilionul COVID. Daca vin cu simptomatologie si declara ca sunt contacti, nicio persoana nu va pleca din Institutul Marius Nasta fara sa fie evaluata si fara sa fie recoltata.

Insa ar fi foarte bine ca acest lucru sa se faca sub o monitorizare stricta a celor din DSP pentru ca si plimbarea lor pe strada sau in mijloacele de transport in comun este un pericol pentru ceilalti cetateni. De aceea noi nu ii refuzam, suntem aici si ii ajutam pe toti cei care vor sa vina insa acest lucru ar fi foarte bine sa se realizeze organizat prin intermediul DSP.

Sunt si in acest moment, zilnic, persoane care vin pentru ca sunt contacti ai unor persoane pozitive sau sunt simptomatici. Din ce informatii am au mijloacele de transport cu care vin catre noi, iar daca ne suna le recomandam sa sune la ambulanta pentru a fi transportati daca sunt simptomatici.

Daca in acel moment noi nu avem disponibil un pat, colaboram cu colegii nostri de la Centrul Operativ pentru a gasi un pat in alt spital".

Citeste si: Situatia se agraveaza la terapie intensiva. Peste 300 de pacienti Covid la sectiile ATI
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2320 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
managerul politic minte cu nesimtire (panica trebuie mentinuta)
Adevaratii doctori au alta parere .... Doi medici eminenți de la Institutul Marius Nasta, specializat in boli respiratorii, Dr. Ioan Cordoș, șef secție Chirurgie toracică și Dr.Radu Stoica, șef secție ATI condamnă măsurile disproporționate anti-Covid luate de autorități. Ca și alți specialiști, cei doi vorbesc despre supraevaluarea unui "simplu virus gripal cu care lumea va trebui să trăiască" precum cu alte virusuri asemănătoare. Medicii arată cu cifre cum toate celelalte afecțiuni, mai grave decat Covid, au fost neglijate din cauza acestei exagerări medicale care urmărește, după dr.Cordoș, "distrugerea a tot ceea ce este omenesc". El spune că romanii se tem de Covid fiindcă sunt "o populație de disperați" , o moștenire genetică irefutabilă". In alta ordine de idei, pentru madam manager afacerea Guvid este benefica : Un bolnav Covid-19 care a stat internat, in aprilie, timp de șapte zile, in spitalul-suport din Campina a făcut public devizul pe care l-a primit la externare. Acesta are o valoare șocantă: 168.261 lei, echivalentul a aproximativ 34.550 de euro. Comisionu' , cit e comisionu' madam !? https://www.activenews.ro/stiri/Cat-costa-tratamentul-Covid-19-in-Romania.-Factura-URIASA-pentru-un-singur-pacient-care-a-stat-in-spital-doar-7-zile-162349
https://theendofdemocracy.wordpress.com
MacGigi
rank 5
Pacientii trebuiesc redirectionati catre sediul PSD din Kisselef,
unde mai sunt cateva paturi libere sau la ambasada rusa de pe aceeasi stradutza.
Utilizator sters
Iar apare pupăxa asta ?
E doar o incompetenta, una dintre mulții nhabarnisti din sistemul de exterminare condus de Nelu Șpăgărelu, căruia i se mai spune si de Sănătate. Beneficiară a Marelui Jaf care s practicaă de 6 luni in spitalele desemnate COVID:
Utilizator sters
@MacGigi Rank user: x5 24.07.2020, 15:43
Vomit cand iti vad iconul de golan nesimtit care repeti ca un papagal prost aceleași idio.țenii
tarfrad
rank 5
Deci...
Externările se pot efectua prin trei metode:
Metoda 1: pacientul refuză tratamentul - trimis la firma de pompe funebre să-și facă contractul;
Metoda 2: pacientul a decedat - solicitare la firma de pompe funebre să-și facă treaba;
Metoda 3: pacientul s-a vindecat! Trimis pe litoral cu vouchere de vacanță oferite de spital, pentru că a eliberat un pat!
Nu e de ras, dar unii chiar nu sunt in măsură să realizeze cat de critică este situația!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor