Medicii cer politicienilor măsuri ferme pentru a stopa valul de decese COVID. „Doar vaccinarea nu va curba acest val. Aici se va vedea diferența dintre bărbați de stat și simple marionete”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 10:24
1989 citiri
Medicii cer politicienilor măsuri ferme pentru a stopa valul de decese COVID. „Doar vaccinarea nu va curba acest val. Aici se va vedea diferența dintre bărbați de stat și simple marionete”

Medicii susțin că autoritățile trebuie să ia măsuri ferme pentru a opri valul de decese provocat de valul patru al pandemiei, susbliniind că vaccinarea, chiar și în număr mare, nu va fi o soluție imediată pentru zilele următoare.

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, unul din medicii care s-a implicat în informarea publicului încă de la începutul pandemiei, susține că politicienii trebuie să ia măsuri mai nepopulare și să demonstreze că sunt oameni de stat și nu doar „marionete”.

„Sunt câteva lucruri de care avem disperată nevoie.

Leadership. Fără el fiecare o să facă precum îl taie capul.

Conduită morală. A fost evident, încă de când a venit Florin Cîțu premier, că România va adopta slujbe, mai degrabă decât vieți, ca politici publice. Asta era înainte să apară vaccinurile anti-COVID.

La momentul de față, conduita morală este grăbirea prin orice mijloc disponibil al numărului de persoane care fac măcar o doză de vaccin, de vreme ce știm că:

* măcar o doză scade riscul de fatalitate cu 50%

măcar o doză scade riscul de transmitere intra-familială cu 40 - 50%

* Pe de altă parte, și dacă - prin absurd - am vaccina până la sfârșitul săptămânii 10 milioane de români, primele roade nu vin mai devreme de sfârșitul lui noiembrie.

Succint spus, DOAR vaccinarea nu va curba acest val. Avem nevoie de a doua linie de apărare.

Măsurile epidemiologice rapide, și rapid implementate. Din nou, aici se va vedea diferența dintre bărbați de stat și simple marionete sau figurine. Harta valului, așa cum a fost făcută de cei de la UBB Cluj, arată un lucru foarte important:

* este valul celor vulnerabili, care n-au trecut nici prin infecție, și nici nu s-au vaccinat

* este un val predominant urban, care alimentează, și este alimentat, cu cazuri grave îndeosebi în orașele mari. Practic spus jumătate din populația României e răvășită, acum, de răspândirea rapidă a variantei Delta.

Avem nevoie de deplina complicitate constructivă a autorității medicale din România: că vorbim de Colegiul Medicilor, că vorbim de organizațiile de pacienți și Consiliul privind Siguranța Pacienților, că vorbim de Sindicatele în sănătate sau că vorbim de uniunea dintre stat și privat. Soarta României ne privește pe toți.

Dacă nu vom face nimic din cele de mai sus, până la sfârșitul anului vom fi devenit o nouă Brazilie, sau o nouă Italie, și alte țări se vor uita cu oroare la România, și ce-a făcut (mai bine zis n-a făcut) pentru cetățenii ei.

Dacă vom face toate dintre acestea, primul moment când am putea avea rezultate este cel mai devreme sfârșit de noiembrie, început de decembrie. Adică peste o lună. O lună înseamnă peste 10.000 de noi decese, în ritmul actual.

Dar dincolo de această lună numărul de decese scade.

Nu faceți nimic, și el va continua să crească. Atâtea morți evitabile, prevenibile medical și vaccinal (poate cel mai important) se vor întâmpla până la sărbători.

Vom împlini doi ani de la primul caz de COVID-19 pe teritoriul românesc, și încă vom avea o transmitere a acestui virus.

E un moment astral al acestei țări, unde ori ”vom da dovezi la lume”, ori ne vom prăbuși. Și, odată cu această prăbușire, se vor duce la fund și toți politicienii care au jucat la barbut soarta cetățenilor, a alegătorilor lor, a poporului care i-a votat”, a scris Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Proteste anti-restricţii cu sute de participanți la Ploieşti și Sibiu. "Nu ne testăm, nu ne vaccinăm" VIDEO
Proteste anti-restricţii cu sute de participanți la Ploieşti și Sibiu. "Nu ne testăm, nu ne vaccinăm" VIDEO
Un protest anti-restricţii şi anti-vaccinare are loc, duminică după-amiază, 21 noiembrie, în centrul municipiului Ploieşti, la manifestaţie fiind prezente peste 200 de persoane....
Țara care interzice persoanelor nevaccinate accesul la evenimente și servicii publice. Peste 57% din populație are schema de vaccinare completă
Țara care interzice persoanelor nevaccinate accesul la evenimente și servicii publice. Peste 57% din populație are schema de vaccinare completă
Premierul Cehiei, Andrej Babis, a anunțat miercuri, 17 noiembrie 2021, că persoanele nevaccinate împotriva Sars-Cov-2 nu vor mai avea acces la evenimentele și serviciile publice. Testele...