Ziare.com

Medicii de familie, despre coplata la privat: Efecte previzibil catastrofale asupra sanatatii pacientilor romani!

Sambata, 13 Aprilie 2019, ora 14:58

   

Medicii de familie, despre coplata la privat: Efecte previzibil catastrofale asupra sanatatii pacientilor romani!
Contributiile personale platite direct de pacient vor avea efecte previzibil catastrofale asupra sanatatii pacientilor romani, considera Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie, care i-a trimis o scrisoare deschisa ministrului Sanatatii, Sorina Pintea.

Reactia medicilor vine in legatura cu intentia de a introduce coplata serviciilor furnizate de institutiile din sistemul privat.

Solutia corecta, in opinia medicilor de familie, ar fi cresterea tarifelor stabilite de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru serviciile medicale.

"In loc de a modifica inca o data Legea 95/2006 si a fragmenta si mai mult modul in care se face finantarea serviciilor medicale, consideram ca majorarea tarifelor serviciilor medicale pe baza calcularii de catre CNAS si SNSPMPDS a costurilor reale ale serviciilor medicale din Romania, pentru toate tipurile de furnizori, ar fi o solutie benefica pentru toate partile implicate, in mod special pentru pacienti", arata medicii.

Solutia Guvernului, cuprinsa in proiectul de OUG aflat in dezbatere la Ministerul Sanatatii, care prevede coplata in sistemul privat, pentru ca pacientul sa acopere prin plata directa diferenta dintre tarife CNAS si pretul real, "nu reprezinta o prioritate in momentul de fata, nu este oportuna si va produce dezechilibre si mai grave in sistemul de sanatate, cu efecte catastrofale asupra sanatatii pacientilor romani".

Citeste integral scrisoarea deschisa adresata ministrului Sanatatii de Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie pe Curs de Guvernare


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre medici coplata privat
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4102 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Suntem de acord cu cresterea tarifelor servicilor medicale, ba chiar

... cu cresterea lor drastica, dar numai pentru serviciile de care beneficiaza medicii de familie ce sustin aceasta propunere monstruoasa, ei, familiile si neamurile lor !!!
Hy seaktear!
In loc sa vada realitatea ca gruparea infractionala organizata este suparata pe gratuitatea putinelor servicii medicale de care beneficiem si tot implementeaza masurti pentru micsorarea si scumpirea lor, pe medicii de famiglie ii arde grija doar de buzunarele lor !
Pentru fiecare nenorocita de reteta te duci la medicul de familie, care incaseaza bani.
Pentru a fi consultat de un medic specialist, te duci la medicul de familie, care incaseaza bani.
Daca il intrebi ceva concret despre afectiunile tale, sau mai grav, despre istoricul lor, se uita ca vitelul la poarta noua !
Si vreti mai multi bani ?

 

Ziare romania actualitati

M-am inbolnavit. Nashpa, AM 38 CU 5. Am nevoie de certificat medical. Ma duc la medicul de familie. Culoarul e plin de mamici cu copii care tusesc de nu se mai opresc. Bah astia poate au oreon. Raman impotent? Doamna Pintea sinucidrea este o solutie ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor