Medicii de la Spitalul Judetean din Craiova protesteaza si refuza sa manance daca nu primesc masa gratuit si rezidentii

Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 09:35
5008 citiri
Medicii de la Spitalul Judetean din Craiova protesteaza si refuza sa manance daca nu primesc masa gratuit si rezidentii
Foto: Arhiva Ziare.com

Un medic din Craiova refuza sa manance meniul primit de la firma de catering cu care are contract Spitalul Judetean, daca nu se va asigura masa si pentru rezidentit.

Medicul Liviu Vasile, de la Spitalul Judetean Craiova, a postat, pe pagina sa de Facebook, ca refuza sa manance la cantina unitatii medicale, daca nu primesc masa gratuit si medicii rezidenti.

"Maine (joi - n.red.) sunt de garda. Refuz sa mananc in cantina SCJUC. Contractul cu 'furnizorul de servicii' trebuie reziliat. Avem bucatarie si personal ce poate asigura masa pentru toti medicii de garda", a scris medicul.

Mai mult, medicul spune ca, alaturi de alti colegi ai sai, vor merge sa manance un sandvis impreuna cu rezidentii, in fata cantinei, in semn de protest.

"Cine se inscrie? (...) . Sunt aproximativ 26 rezidenti de garda. 5 paini feliate, 500 g. bacon, 500 g. cascaval...ceva servetele... si o apa...", a mai scris medicul Liviu Vasile.

Mai multi doctori au raspuns apelului facut de Liviu Vasile.

Protestul medicilor vine dupa ce conducerea Spitalului de Urgenta Craiova a postat un anunt in sediul institutiei care a fost ulterior publicat pe Facebook, potrivit caruia medicii rezidenti trebuie sa isi plateasca meniul incepand cu data de 1 ianuarie. Masa va fi asigurata in mod gratuit doar pentru medicii specialisti si primari, iar rezidentii vor plati 10 lei pe garda.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca salariul rezidentilor este incadrat intre 2.500 si 6.000 de lei, iar achitarea contravalorii de 10 lei de doua ori pe luna nu reprezinta un efort financiar mare.

"Medicii rezidenti nu beneficiaza de norma de hrana, de aceea, mancare in garda. Firma de catering - care asigura gratuit pentru ca asa dorea - la un moment dat a spus: Sunt mai multi medici rezidenti, nu mai dorim sa le asiguram norma. Si atunci spitalul a spus: Daca doriti sa luati masa, o puteti face contra sumei de zece lei. A fost doar o chestiune de la Craiova.

Un medic rezident are incepand de la 2.500 de lei in primul an, pana la 6.000 in ultimul an. Deci zece lei de doua ori pe luna nu cred ca ar fi foarte mult", a spus ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, la RealitateaTV.

Cu cine s-a înhăitat Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Noul grup al „Suveraniștilor”, un amestec de rusofilie, euroscepticism și neo-nazism
Cu cine s-a înhăitat Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Noul grup al „Suveraniștilor”, un amestec de rusofilie, euroscepticism și neo-nazism
După alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, în Parlamentul European se anunță un nou grup parlamentar, „Suveraniști”, iar partidul Dianei Șoșoacă, SOS România, a anunțat că a...
Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS. În condițiile în care Alianța...
#medici Craiova mancare rezidenti, #protest Craiova mancare rezidenti , #medici
  1. Rusia amenință din nou Occidentul cu puterea ei nucleară. "Subestimarea ar putea deveni tragică şi fatală"
  2. Ce promite Trump Ucrainei dacă se așează la masa negocierilor cu Putin. Răspunsul Kremlinului
  3. Liderul celui mai mare partid de opoziție din Germania solicită discuții de pace cu Moscova
  4. Un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Câți soldați au fost eliberați
  5. Mărturiile terifiante ale părinților fetiței din Timiș care a căzut în gol de pe un tobogan. "Mi s-au tăiat picioarele"
  6. Problemele industriei americane de apărare. SUA ar avea dificultăți de aprovizionare a Aliaților dacă izbucnește un conflict între China și Taiwan
  7. Scandalul iei de la Sibiu aduce beneficii României. Ce înțelegere a făcut Ministerul Culturii cu Louis Vuitton
  8. Cum și-a făcut mafia italiană baza într-un spital din Napoli. Ambulanțele distribuiau droguri, mafioții își țineau întâlnirile pe secții
  9. SUA explică Rusiei cum poate să pună capăt suferinței civililor din Crimeea
  10. Nedumerirea unui patron român după ce a crescut salariile: "Motivația angajatului scade considerabil"/ "200-300 de lei în plus, iar atribuțiile sunt duble"