Ministerul Sanatatii inaspreste organizarea examenului de grad pentru asistentii medicali si moase

Duminica, 29 Septembrie 2019, ora 14:58
2067 citiri
Ministerul Sanatatii inaspreste organizarea examenului de grad pentru asistentii medicali si moase
Foto: Arhiva Pixabay

Organizarea si desfasurarea examenului de grad principal pentru asistenti medicali si moase a fost inasprita de Ministerul Sanatatii, potrivit unui ordin publicat in Monitorul Oficial. Observatori in salile de examen si conditii mai stricte de pastrare a testelor grila sunt principalele modificari.

Conditiile care stau la baza organizarii si desfasurarii examenului de grad principal pentru asistenti medicali si moase au fost inasprite dupa ce, joi, a fost publicat in Monitorul Oficial un nou ordin care modifica si completeaza Ordinul ministrului Sanatatii nr. 1.137/2018, privind Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de grad principal pentru asistenti medicali generalisti, moase, asistenti medicali, surori medicale si oficianti medicali.

Principalele modificari pe care noul ordin le aduce vizeaza introducerea unor observatori desemnati de seful Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR) care sa asiste in salile de examen, dar si impunerea unor conditii mai stricte de pastrare a testelor grila.

Apar observatorii

Potrivit datelor ordinului, de acum inainte se vor "desemna observatori la examenul de grad principal la nivelul filialelor judetene si a municipiului Bucuresti. Atributiile observatorilor se stabilesc de catre comisia centrala de examen".

Totodata, componenta nominala a comisiei centrale de examen se va aproba de catre presedintele comisiei centrale de examen, cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii examenului, se mai arata in acelasi ordin.

Impunerea unor conditii mai stricte de pastrare a testelor grila vizeaza testele transmise cu 24 de ore inainte comisiilor locale de examen.

"Sigilarea plicurilor continand testele-grila se face prin lipirea acestora, aplicarea stampilei, semnarea peste stampila de catre persoana desemnata de presedintele comisiei locale de examen, peste care se aplica banda adeziva transparenta", se precizeaza in noul ordin.

"In sala nu se dau indicatii"

Totodata, este precizat si faptul ca, in timpul desfasurarii testului-grila, responsabilul de sala, supraveghetorii si observatorii nu rezolva si nu dau indicatii privind rezolvarea intrebarilor si nu permit intrarea in sala a altor persoane, cu exceptia membrilor comisiei locale de examen si a persoanelor desemnate de comisia centrala de examen in calitate de observatori.

Comisia centrala de examen urmeaza de acum sa sa fie condusa, potrivit datelor ordinului, de presedintele Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR). Comisia va avea in componenta 10 membri. Sase dintre acestia vor fi din partea OAMGMAMR si patru din partea Ministerului Sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#examen asistente medicale, #examen moase, #Ministerul Sanatatii examene , #medici