O femeie care si-ar fi fabricat diploma de medic lucreaza intr-un spital public din Bucuresti

Marti, 12 Februarie 2019, ora 10:41
9356 citiri
O femeie care si-ar fi fabricat diploma de medic lucreaza intr-un spital public din Bucuresti

Desi ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, dadea saptamana trecuta asigurari ca un caz precum cel al italianului Matteo Politi nu ar fi posibil intr-un spital public, iata ca a aparut si este chiar mai grav, pentru ca in acest caz nu exista nici macar o parafa de la DSP sau un aviz de la Colegiul Medicilor.

Tot jurnalistii de la Libertatea au descoperit cazul: Este vorba despre medicul Raluca Daniela Birsan de la Spitalul Judetean de Urgenta Ilfov, aflat in Sectorul 2 in Bucuresti.

Jurnalistii difuzeaza o inregistrare in care Birsan apare in blocul operator cosand o pacienta. Contactata de Libertatea, tanara de 30 de ani sustine ca a absolvit Facultatea de Medicina in 2013 si ca e "voluntara pentru activitati medicale" la Spitalul Judetean de Urgenta Ilfov.

"Nu sunt medic ginecolog, eu am absolvit Facultatea de Medicina si fac voluntariat in cadrul sectiei. Nu desfasor activitate medicala de obstetrica-ginecologie. Doar ajut asa, cu scrisul unei foi, cu chestii de genul asta", a spus ea, desi jurnalistii arata ca femeia este cunoscuta ca medic ginecolog.

"Raluca Daniela Birsan se comporta ca un medic, se prezinta pacientilor ca un medic, face garzi, cateodata singura chiar, fara doctorul Dragu, cea care a fost pana de curand sef de sectie la Ginecologie", povesteste una dintre asistentele din spitalul public.

Mai mult, o pacienta a relatat ca Birsan a fost cea care a cusut-o dupa o cezariana.

Birsan a trimis jurnalistilor diploma de licenta pentru a demonstra ca a absolvit univeristatea, insa decanul Facultatii de Medicina de la UMF Carol Davila sustine ca actul pare fals.

"Am facut verificari la absolventi incepand din 2006, cand pretinsul medic avea 18 ani, si pana in prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastra", a declarat Catalin Cirstoiu, decanul Facultatii de Medicina din cadrul UMF Carol Davila, pentru sursa citata.

In plus, decanul arata ca, pe diploma lui Birsan, apare stampila decanatului, dar ca la UMF tot timpul e folosita stampila rectoratului si niciodata n-a fost pusa cea a decanatului pe diplome. "Scrisul de la calculatorul nostru nu e cu italice, iar cel de pe diploma pretinsa e putin inclinat", a adaugat el.

Mai mult, decanul a constatat si ca "numele ministerului emitent care figureaza pe diploma, Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, nu era acesta nici in 2013 si nici in alt an in care, conform varstei, ea putea absolvi UMF". In plus, la UMF exista "mentiuni speciale pe diploma care aici nu apar".

Totusi, decanul s-a ferit sa spuna ca diploma este 100% falsa.

"Pentru ca suntem o institutie publica si avem nevoie de seria si de numarul pretinsei diplome ca sa ne putem pronunta 100%. Cert e ca nu a absolvit la noi", a sustinut decanul Catalin Cirstoiu.

Pe de alta parte, Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor, a confirmat pentru Mediafax, ca femeia nu figureaza in baza de date si ca, cel mai probabil, Directia de Sanatate Publica va demara o ancheta si in acest caz.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...