Perchezitii in toata tara la medici care ar fi stabilit diagnostice false. Prejudiciul e de 10 milioane de lei

Miercuri, 09 Mai 2018, ora 12:10
6557 citiri
Perchezitii in toata tara la medici care ar fi stabilit diagnostice false. Prejudiciul e de 10 milioane de lei

Procurorii DIICOT fac, miercuri, 68 de perchezitii in toate judetele si in Bucuresti la cadre medicale banuite ca recomandau decontarea unor catetere urinare in beneficiul a doua societati, care livrau, de fapt, scutece pentru adulti.

Prejudiciul in dosar ajunge la 10 milioane de lei.

Potrivit DIICOT, procurorii din Targu Mures si politistii fac 68 de perchezitii domiciliare in toate judetele Romaniei si in Bucuresti intr-o cauza penala in care se fac cercetari pentru fals intelectual, uz de fals, inselaciune, constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si frauda informatica.

"In fapt, s-a retinut ca, incepand cu anul 2013, mai multe persoane de pe teritoriul judetului Mures si nu numai, avand calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenti medicali), au falsificat in mod repetat inscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescriptii medicale si registre, prin care au atestat fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului (diagnostice fictive, efectuarea de consultatii, dispozitive medicale recomandate fictiv).

In concret, se recomanda a fi decontate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate dispozitive medicale identificate cu codul C05 - catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacientilor.

Toate aceste fapte au fost comise in beneficiul a doua societati comerciale, ambele cu sediul in Targu Mures, care in mod scriptic asigurau livrarea acestor produse catre pacienti situati pe intreg teritoriul tarii, fiind incasata astfel contravaloarea acestora in mod injust", arata DIICOT.

Reprezentantii societatilor vizate, care s-au constituit intr-un grup infractional organizat, livrau pacientilor in numele carora decontau cateterele urinare, in general, doar scutece pentru adulti, produse de care acestia aveau cu adevarat nevoie, dar care nu erau decontate de catre CNAS.

Din verificarile efectuate pana in acest moment se estimeaza un prejudiciu de circa 10.000.000 lei, dar acesta va putea fi stabilit cu exactitate ulterior.

Surse judiciare au declarat ca perchezitii au loc atat la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate din Mures, cat si la Casa de Asigurari din Bucuresti si la sedii de firma.

La sediul DIICOT Targu Mures urmeaza sa fie audiate, in prima faza, circa 50 de persoane.

Citeste si:
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa, 28 septembrie, că îşi va părăsi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că "pentru premierul Florin Cîţu,...
Ce se va discuta în prima ședință a noului Biroul Executiv Naţional de după congresul PNL
Ce se va discuta în prima ședință a noului Biroul Executiv Naţional de după congresul PNL
Biroul Executiv Naţional al PNL este convocat marţi, 28 septembrie, în prima şedinţă în noua componenţă, după congresul partidului din 25 septembrie. Preşedintele PNL, premierul...
Sursa: MEDIAFAX