Psihiatrii de la Spitalul 9 si Socola ameninta cu greva din cauza taierii sporurilor

Vineri, 16 Martie 2018, ora 17:09
11552 citiri
Psihiatrii de la Spitalul 9 si Socola ameninta cu greva din cauza taierii sporurilor

Medicii psihiatri de la Spitalul 9 din Capitala Alexandru Obregia si cei de la Iasi de la Socola au trimis scrisori ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, in care ameninta inclusiv cu greva, daca regulamentul de sporuri va ramane in forma actuala.

"Membrii Sindicatului Camera Federativa a medicilor Iasi, angajati ai Institutului de Psihiatrie Socola Iasi, solicita retragerea Anexei 10 si adoptarea unui regulament de sporuri calculate procentual la salariul de baza pentru personalul care lucreaza in specialitatea psihiatrie, sporuri care sa reflecte gradul deosebit de periculozitate. (...)

Consideram ca legal calculul cuantumului sporului pentru conditii deosebit de periculoase sa se faca procentual in conditiile Anexei 2, raportat la salariul de baza al medicilor aferent lunii martie 2018 si in niciun caz limitat la o suma fixa in functie de gradul profesional si gradatia de vechime.

Personalul din cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iasi se alatura colegilor din tara in masurile de protest, la care se va recurge in cazul adoptarii unui regulament de sporuri neadecvat si vom recurge la masuri de protest ce vor consta in refuzul de a asigura activitatea normala de lucru din Institutul de Psihiatrie", se arata in scrisoarea celor de la Socola.

Conditii deosebit de periculoase, ce necesita interventia Politiei si a Jandarmeriei

Si colegii lor de la Spitalul 9 vor ca sporurile pentru medicii primari, specialistii si rezidentii din psihiatrie, precum si pentru cercetatorii si cadrele universitare din cele 4 discipline de psihiatrie, sa ramana intacte.

"Referitor la domeniul psihiatriei, solicitam in mod imperios mentinerea sporului de 75% pentru tot personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar din sectiile si compartimentele cu paturi.

Motivele acestei solicitari sunt conditiile deosebit de periculoase, de expunere fizica si psihologica continua, in care ne desfasuram activitatea - internari non-voluntare, unitati de maxima siguranta, servicii de garda in care personalul medical, ce poarta de altfel intreaga responsabilitate, este confruntat cu situatii extreme care adesea necesita interventia Politiei si a Jandarmeriei.

De asemenea, solicitam mentinerea sporului de 50% pentru psihiatrii care lucreaza in ambulatoriile de specialitate", se arata in scrisoarea psihiatrilor.

Demersurile vin dupa ce medicii de la Anestezie si Terapie Intensiva din tot mai multe spitale de peste tot din tara au trimis scrisori similare ministrului Sanatatii Sorina Pintea, in care ameninta ca nu vor mai intra in salile de operatie daca li se taie sporurile.

Despre toate acestea, Sorina Pintea s-a declarat surprinsa si sustine ca medicii nu au inteles cum Anexa 10 vine de fapt in sprijinul personalului din sistemul sanitar.

Citeste mai multe despre nemultumirile personalului din sanatate:

Citeste si:
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, e de părere că actualul șef al PNL, Florin Cîțu, își va pierde funcția „în curând”, însă următorul nume la președinția partidului este...
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....