Rezidentii vor putea alege repartizarea in orice spital din Romania

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 12:27
5031 citiri
Rezidentii vor putea alege repartizarea in orice spital din Romania

Guvernul are o veste buna pentru medicii rezidenti. De anul acesta, isi vor putea alege repartizarea in orice spital din Romania in care exista insa posturi libere.

Gratie GovITHub, Executivul poate pune acum la dispozitia tinerilor absolventi de medicina, medicina dentara si farmacie o paleta mai larga de optiuni in ceea ce priveste rezidentiatul, dupa ce a realizat astfel o actualizare de arhitectura si interfata de afisare pentru sistemul informatic de gestiune a repartizarii rezidentilor.

"Ministerul Sanatatii a actualizat anul acesta metodologia concursului national de intrare in rezidentiat pe post si pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

Astfel, din noiembrie 2016, se face o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenti pot alege, in functie de punctajul obtinut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel national.

Pana in prezent, rezidentii sustineau concursul intr-unul din cele 6 centre universitare in care se organiza concursul si puteau opta doar pentru locurile si posturile disponibile in centrul de concurs si centrul arondat acestuia", explica un comunicat al Palatului Victoria remis miercuri Ziare.com.

Amintim ca in decembrie 2015 zeci de medici rezidenti au protestat la Cotroceni pentru ca au ramas fara posturi.

Situatia era cauzata de faptul ca numarul de posturi de medic rezident, scoase la concurs in Bucuresti si Constanta, a fost mai mic decat numarul celor care au terminat Facultatea de Medicina in aceste localitati. Asa ca tinerii care nu au apucat un post au fost nevoiti sa mai astepte un an, pentru a candida din nou, desi au luat examenul.

Tinerii au cerut sa fie repartizati in alte orase din tara, ceea ce vechea legea nu le permitea si acum asta a vrut sa rectifice Guvernul.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...