Mihăilă și Voiculescu avertizează că lipsesc banii pentru salariile medicilor în decembrie. Ciolacu susține că nu vor fi probleme

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 12:48
1860 citiri
Mihăilă și Voiculescu avertizează că lipsesc banii pentru salariile medicilor în decembrie. Ciolacu susține că nu vor fi probleme
Medicii ar putea să nu aibă bani FOTO: Unsplash.com

Foștii ministri ai Sănătății, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu au transmis joi, 18 noiembrie, că nu sunt bani pentru plata medicilor și acuză guvernul că ignoră inconștient această problemă.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, președintele PSD, dă asigurări că salariile din sănătate vor fi plătite la timp, iar rectificarea bugetară este o prioritate.

Ioana Mihăilă: ”De ce nu-ţi pasă de ei, Florin Cîţu?”

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă (USR) susţine că în timp ce premierul demis Florin Cîţu ”se joacă de-a «rotativa» cu PSD", Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru salariile din decembrie ale medicilor, care sunt "eroii acestui război cu un virus perfid”. ”Ei ne tratează, ei salvează vieţi. De ce nu-ţi pasă de ei, Florin Cîţu?”, scrie Mihăilă într-o postare pe Facebook.

”Florin Cîţu bate record după record şi lasă medicii din România fără bani de salarii. În vara acestui an lăsa personalul din centrele de vaccinare neplătit cu lunile. Promitea că la rectificare vor fi bani. Acum, ministrul interimar Cseke Attila trage si el semnalul de alarmă. Şi spune clar că fără o nouă rectificare nu se vor plăti salariile a zeci de mii de medici în decembrie”, a mai afirmat Ioana Mihăilă.

Ea adaugă că medicii sunt "eroii acestui război" cu virusul SARS-CoV-2.

Vlad Voiculescu: E o chestiune de ore până când Cîțu va spune ”Am cerut să fie bani”

Și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, înainte de Ioana Mihăilă vorbește despre aceeași problemă financiară.

”Ministerul Sănătății nu are bani să plătească 74.000 de angajați din sănătate. A spus-o acum ministrul interimar.

E o chestiune de ore până când Cîțu o să iasă să spună “AM CERUT să fie bani””, a scris Voiculescu pe Facebook.

Cseke Attila: Medicii nu au în acest moment salariul pe care ar trebui să-l primească pe 15 decembrie

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, miercuri seară, la Digi24, că 74.000 de salariaţi din sistemul medical – medici şi asistenţi din UPU, personal din DSP-uri, din serviciile de Ambulanţă, rezidenţi - nu au asigurat în acest moment salariul pe care ar trebui să-l primească în 15 decembrie.

Ministrul afirmă că în următoarele 10-12 zile ar trebui găsite soluţii juridice, în lipsa unei rectificări bugetare.

Ciolacu: ”Salariile din Sănătate se vor plăti la timp”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a spus, joi, la sediul partidului, că salariile din sănătate se vor plăti la timp, el arătând că rectifficarea bugetară va fi o prioritate, în contextul problemelor din sănătate.

Marcel Ciolacu a declarat că salariile din sănătate se vor plăti la timp. ”Este prima prioritate, sunt ferm convins că se vor plăti aceste salarii”, a spus preşedintele PSD, conform News.ro.

El a arătat că nu este nevoie de o tensiune, într-o zonă atât de sensibilă, cum este sănătatea. ”Salariile se vor da la timp în sănătate”, a spus Ciolacu, precizând că rectificarea bugetară se va face imediat după instalarea noului Guvern.

Despre suprataxarea marilor averi, Marcel Ciolacu a spus că PSD va veni în faţa partenerilor cu o variantă, şi speră să se ajungă la un acord.

Marcel Ciolacu a mai declarat, despre domeniul justiţiei, că se doreşte rezolvarea MCV-ului şi a arătat că acest lucru se va face prin dialog.

Preşedintele PSD a menţionat că astăzi se va finaliza discuţia pe programul de guvernare, pentru că mai există câteva discuţii privind zona de fiscalitate.

Despre PNRR, Ciolacu a arătat că au vrut să îl optimizeze. ”În PNRR sunt prinse nişte reforme,vedem cu ce soluţii venim ca acele reforme să fie în continuare prinse şi o descentralizare a PNRR, de implementare în România”, a spus liderul PSD, adăugând că această optimizare există şi în Regulamentul Comisiei Europene.

Citește și:
Cele două scenarii economice pentru România, în viziunea lui Cîțu: "Până acum toate deciziile au mers în direcţia opusă"
Cele două scenarii economice pentru România, în viziunea lui Cîțu: "Până acum toate deciziile au mers în direcţia opusă"
Senatorul PNL Florin Cîţu, fost premier, prezintă două scenarii privind evoluţia economiei în perioada următoare, el arătând că primul, cel prezentat de oficiali, este că ”totul va fi...
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni, 26 septembrie, referitor la acuzațiile de plagiat care îl vizează pe ministrul...