Tacerea guvernantilor ii determina pe medici sa amplifice protestele - Sindicat

Sambata, 06 August 2016, ora 17:19
2714 citiri
Tacerea guvernantilor ii determina pe medici sa amplifice protestele - Sindicat
Foto: Solidaritatea Sanitara

Tot mai multi medici sunt hotarati sa nu semneze contractele pentru garzile suplimentare, iar tacerea guvernantilor pe acest subiect amplifica fenomenul, sustine Federatia "Solidaritate Sanitara".

Federatia a realizat un al doilea sondaj, dupa cel de saptamana trecuta, care arata ca majoritatea medicilor refuza sa faca garzile suplimentare daca nu le sunt acordate toate drepturile.

A doua evaluare a fost facuta in perioada 5-6 august, fiind chestionati 700 de medici.

"88% dintre medicii care au declarat ca li s-a propus semnarea CIM-urilor pentru garzile suplimentare au refuzat semnarea acestora. Se constata o crestere cu 15 puncte procentuale a medicilor carora li s-au prezentat aceste contracte dar au refuzat semnarea lor.

93% dintre medicii carora nu le-au fost inca prezentate contractele pentru garzile suplimentare au declarat ca vor refuza semnarea acestora. Avand in vedere cresterea cu 6,5 puncte procentuale a intentiei de refuza semnarea contractelor, este evident ca trecerea timpului tinde sa accentueze nemultumirea medicilor si dorinta lor de a rezista", se arata intr-un comunicat al federatiei remis Ziare.com sub semnatura dr. Florin Chirculescu.

De asemenea, circa 30% dintre medicii carora li s-a propus semnarea CIM-urilor pentru garzile suplimentare au indicat faptul ca asupra lor s-au facut presiuni din partea conducerii pentru a semna.

"Peste 85% dintre medici au indicat o scadere foarte mare a disponibilitatii de a semna CIM-urile pentru garzile suplimentare. 81% dintre medici doresc continuarea si chiar amplificarea protestului.

Datele preliminare indica, asadar, faptul ca strategia ignorarii protestatarilor, adoptata de guvernati, accentueaza nemultumirea medicilor si dorinta lor de-a continua protestul si de-ai adauga noi forme de manifestare", se mai arata in comunicatul citat.

Medicii de la Spitalul Universitar din Capitala au decis ca de luni nu mai intra in garda, iar Colegiul Medicilor din Bucuresti a atras atentia asupra faptului ca activitatea spitalelor risca sa se blocheze.

C.B.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#contracte garzi spitale sondaj medici , #medici